Le Forconate – Ràsole 2016

Stor og massiv Supertoscaner med point-tung fremtid

  • 94 pointFallstaff
  • 95 pointBarego'mad
  • 92 pointEkstrabladet
  • 92 pointVinhulen
  • 91 pointVinItaly Int. Wine Guide
  • Smag på vin
  • AnbefaletVinexpressen
  • 199,00 kr.ved køb af 6 - flasker ellers 299,00 kr. fl.
GRATIS FRAGT PÅ ALT RESTEN AF UGEN

Beskrivelse

Le Forconate - Ràsole 2016 har allerede - sin unge alder til trods - taget både Falstaff og VinItaly International Wine Guide med kæben helt nede i gulvplankerne af begejstring. Falstaff (der ellers er nærige med pointene) har anerkendt den med hele 94 point og på VinItaly fik årgangen 93 point. Det er ualmindeligt flot for en debuterende, ung vinfamilie, der har overtaget en gammel vingård med dertilhørende gamle vinstokke. Tilgangen til vin er dog helt moderne. Og noget, der altså allerede nu lover et omfangsrigt pointkatalog forude. De danske anmeldere har også begejstret givet sig i lag med vinen. Læs et par uddrag længere nede i teksten.

Ràsole er flot intens rød i glasset. I næsen får man allerede en fristende forsmag på, hvad der venter ganen. Krydrede, balsamiske noter er første indtryk. Det følges til dørs, når man smager på den. Her får de tillige følgeskab af modne, røde frugter. Den har lagret på fransk eg og fadnoterne er der, men de er velintegrerede og overdøver på ingen måde den friske frugt. Vinen har flot power og en dejlig fast struktur. Kroppen er voluminøs og velafbalanceret. Eftersmagen toner smukt ud i nærmest uendeligt velbehag. Helt suveræn vinoplevelse!

Som vi plejer med vine med et rigtig godt lagringspotentiale, vil vi også med denne anbefale dig at investere i et par kasser og åbne dem op med cirka et års mellemrum. Eller hvilket interval du nu måtte foretrække. Der vil for hver gang være nye nuancer at lægge mærke til og lade sig forføre af.

Vi anbefaler at servere Le Forconate ved 18-20 grader.

Anmelderne siger...

Vinexpressen er første danske anmelder på pletten og her lød følgende dom over Le Forconate - Ràsole 2016: "[...] flot duft af søde kirsebær, lidt solbær, blå blommesten og mandel. Ditto i smagen, der er lækker og intens med en lille frugtsødme på toppen og en dejlig tør garvesyre i afslutningen. Anbefalet."

Smag på vin fulgte efter med følgende anbefaling og 5 stjerner: "Dyb og intens aroma med solbær, sorte blommer, kirsch og let sødligt fad med vanilje og ceder. I munden er den mere stramt struktureret end sin lillebror Tìcche med en god, frisk syre og knap så meget varme i frugten. Fyldig, tør med god, markant tannin og noter af kirsebær, lidt tobak og mørk chokolade. Lækker nu, men den har alt det der skal til for at udvikle sig yderligere i kælderen."

Barego'mad gav 6 ud af 6 stjerner / 95 point: "Le Forconate Ràsole 2016 er en flot vellavet Supertoscaner, som er få klik fra at køre op på den helt store klinge, og rykke fra hovedfeltet. Jeg har ikke tidligere smagt vine fra denne vingård, men kvalitetsniveauet synes højt og kvaliteten meget lovende. [...] Le Forconate Ràsole 2016 er et rigtig godt bud på en voluminøs Supertoscaner, som blot vil vokse sig større med årene, og belønne dig tifoldig for din tålmodighed. Velbekomme."

Ekstrabladet 5 stjerner og 92 point: "Fra Toscana en velbalanceret fyldig men også klassisk vin i udtrykket. Let bitre røde kirsebær, tobak, krydderier og vanilje. Flot syre og balance. En lang vedvarende afslutning."

Om Vingården Le Forconate

Den famileejede vingård ligger i Toscana mellem Valdichiana og Valdorcia. Her har den været i familiens eje siden 2008 og det er i dag 2 generationer, der i fællesskab dyrker passionen for at lade moderne vinmageri gå op i en højere enhed med lokale traditioner og med respekt for terroiret. Jordbesiddelsen dækker et areal på 25,5 hektar. Der dyrkes primært Sangiovese, Merlot, Sagrantino, Cabernet Franc og Vermentino.

'Rasole' er toscansk dialekt, og ordet dækker over den måde, man i gamle dage kunne tilgå de stejle bakker ved at lave terrasser til sine afgrøder. Kører du igennem landskabet i dag, kan de stadig ses.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

14,5%

Producent

Druer

, , ,

Lagring

Sangiovesen lagres 14 måneder på franske egebarriques og herefter 2 måneder i flasken før frigivelse

Drikkes bedst

2019-2031