Le Forconate – Nove Legni 2017

Eksklusivt parti oprindeligt lavet udelukkende til de gode italienske restauranter.

  • 93 point(2016)Fallstaff
  • 399,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 499,00 DKK fl.

Beskrivelse

Le Forconate - Nove Legni 2017 er ikke en vin vi normalt ville have på hylderne. Ikke fordi den ikke er outstanding, for dét er den! Det skyldes derimod, at den oprindeligt er lavet udelukkende til de bedre italienske restauranter. Grundet pandemien har den ikke kunne sælges ad den kanal i en periode med nedlukning. Vi har derfor helt exceptionelt fået lov til at købe et lille parti til det danske privatmarked. Det her er en perle, du bør smage, emns du har muligheden. Vi får næppe samme tilbud en gang til.

Le Forconate - Nove Legni 2017 er en flot dybrød i glasset med lilla undertoner. Blåbær, brombær, krydderier, kakao og tobak dominerer næsen. Smagen følger op på duftindtrykkene og er meget komplet med sine krydrede og meget frugtrige toner. Bløde og elegante tanniner blander sig. Som helhed opleves vinen dyb, elegant og meget powerfuld i sit udtryk. Server den ved 16-18 grader til for eksempel kaninragout, grillet vildt, velmarineret rødt kød eller meget modne oste.

Hvis du køber 6 flasker sendes de i en flot trækasse.

Om Vingården Le Forconate

Den famileejede vingård ligger i Toscana mellem Valdichiana og Valdorcia. Her har den været i familiens eje siden 2008 og det er i dag 2 generationer, der i fællesskab dyrker passionen for at lade moderne vinmageri gå op i en højere enhed med de lokale traditioner og med respekt for terroiret. Jordbesiddelsen dækker et areal på 25,5 hektar. Der dyrkes primært Sangiovese, Merlot, Sagrantino, Cabernet Franc og Vermentino på markerne her.

'Nove legni'-navnet betyder direkte "Ni skove". Det skal fortælle, at det anvendte træ til de franske barriques kommer fra 9 forskellige skove, for at lade vinen opnå så dyb og bred en kompleksitet som overhovedet mulig.

Vi har i øjeblikket tre vine fra Le Forconate - alle med flotte internationale ratings. Du finder alle vinene i sortimentet HER.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Producent

Region

Lagring

Drikkes bedst

Du kunne også være interesseret i...