Barone Ricasoli – Brolio Chianti Classico Riserva 2019

Et pragtstykke fra Chianti Classicos mest berømte producent

  • 92 pointJames Suckling
  • 93 point(2018)Falstaff
149,00 kr.Før 249,00 kr.

Ikke på lager

Beskrivelse

Barone Ricasoli - Brolio Chianti Classico Riserva 2019 er en fløjlsblød vinoplevelse. Vinen er flot og tæt rubinrød i glasset, indtrykstæt i næsen med masser af bred frugt og en urtet og krydret undertoner. Det er simpelthen lige som det skal være. Den er præcis så blød og imødekommende, som næsen lover med finkornede tanniner og en langstrakt finish. Vi anbefaler, at du serverer vinen ved en starttemperatur på 18-20 grader.

Barone Ricasoli - Brolio Chianti Classico Riserva 2019 er lavet på 100% Sangiovese, der har groet på 5 af markerne omkring Brolio med det mest signifikante terroir 3-400 meter over havet. Druerne er høstet mellem 23. september og 4. oktober 2019. Den er fermenteret på ståltanke ved en kontrolleret temperatur på mellem 24 og 27 grader og 14-16 dage med skindkontakt.

Brolio Chianti Classico Riserva er topratet i alle årgange, vi afventer stadig, at alle anmelderne får smagt og ratet årgang 2019. Indtil videre er det udelukkende Suckling,d er har fået den hældt i glasset.

Italiens ældste vinproducent, Barone Ricasoli, er en af Toscanas mest kendte producenter. Barone Ricasolis vine laves af vinmageren Carlo Ferrini, som flere gange er kåret som Italiens bedste vinmager. Han er kendt for at lave meget moderne vine, det vil sige masser af moden frugt og fad og lidt mindre elegance.

Anmelderne siger...

James Suckling: "Spicy nose of nutmeg, paprika, pine cones, cherries and iodine. Medium-to full-bodied with firm, creamy tannins. Compact and focused. Stones and lemons at the end." Smagt juni 2022.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

14,5%

Producent

Region

Vintype

Druer

Du kunne også være interesseret i...