Prager – Riesling Smaragd Ried Klaus 2020

Power og tæthed fra tudsegamle ‘Klaus’ i Wachau

  • 399,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 449,00 DKK fl.

Beskrivelse

 

Prager - Riesling Smaragd Ried Klaus 2020 er en perle i samlingen af Toni Bodensteins flotte vine på Grüner Veltliner og Riesling. Marken hedder Klaus og ligger lige over for Ried Achleiten. Klaus er en af Wachaus mest berømte Rieslingmarker. Den besigtiges mest behageligt lidt på afstand, for den er meget stejl med en hældning visse steder på op til 77%. Klaus er inddelt i terrasser og både terroir og det dramatiske udsving på dags- og nattemperaturer er medvirkende faktorer, når det gælder Toni Bodensteins smagstætte og powerfulde Klaus-Riesling.

Server Prager - Riesling Smaragd Ried Klaus 2020 ved 7-10° til et lige så smagstæt måltid, der matcher vinens muskler. Gerne noget fed, røget fisk. Det kunne være en grillet laks med grillet citron og urter.

Der har været dyrket vin i Wachau siden 5. århundrede og man kan i dag spore enkeltmarker tilbage til munkenes optegnelser fra både middelalderen og renæssancen. Der er 3 klassifikationer, der er unikke for vinene fra Wachau-dalen; Steinfeder, Federspiel og Smaragd. Smaragd er det højeste kvalitetsniveau og fortæller desuden, at alkoholprocenten ligger på mindst 12,5%. I dette tilfælde 13,5%.

Se alle vine fra Prager HER.

Info om vinen

Alkohol

Årgang

Drikkes bedst

Druer

Producent

Lagring

Region

Du kunne også være interesseret i...