Prager – Grüner Veltliner Smaragd Ried Zwerithaler Kammergut 2020

En Wachau Grüner Veltliner, der er enhver konge værdig

  • 599,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 699,00 DKK fl.

Beskrivelse

Prager - Grüner Veltliner Smaragd Ried Zwerithaler Kammergut 2020 er fra marken Zwerithaler øst for Weissenkirchen. Her er vinstokkene plantet før 1. Verdenskrig og disse mere end 100 år gamle vinstokke leverer et sublimt druemateriale. Herfra har Toni Bodenstein siden 2015 lavet denne vin. Marken er ikke stor, kun 0,34 hektar. Vinen byder på aromatisk kompleksitet, power og samtidig en rank struktur. Her er noter af vilde, grønne vækster, moden frugt og en typisk mineralitet.

Druerne håndhøstes og sendes direkte i pressen, hvor de spontanfermenterer på ståltanke.

Hvis du mangler en god undskyldning for at servere en rigtig lækker wienerschnitzel med en rigtig lækker vin til, så er din undskyldning hermed serveret. Du kan gemme Prager - Grüner Veltliner Smaragd Ried Zwerithaler Kammergut 2020 i mindst 25 år og få outstanding oplevelser, hver gang du åbner en flaske. Men den er også en sand fornøjelse allerede nu, selvom den er så ung. Potentialet smager kraftigt igennem.

Grüner Veltliner er nok at betegne som Østrigs nationaldrue, og hos Prager udgør den 40% af det samlede dyrkede areal. Resten er helliget Riesling-druen. Begge er fremragende druer at lade sit terroir tale igennem.

Der har været dyrket vin i Wachau siden 5. århundrede og man kan i dag spore enkeltmarker tilbage til munkenes optegnelser fra både middelalderen og renæssancen. Der er 3 klassifikationer, der er unikke for vinene fra Wachau-dalen; Steinfeder, Federspiel og Smaragd. Smaragd er det højeste kvalitetsniveau og fortæller desuden, at alkoholprocenten ligger på mindst 12,5%. I dette tilfælde 13,5%.

Se alle vine fra Prager HER.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Drikkes bedst

Druer

Lagring

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...