Marrone – Langhe DOC Arneis “Tre Fie” 2020

Frisk og velbalanceret hvidvin fra Langhe.

  • 90 point(2018)Robert Parker
  • 115,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 199,00 DKK fl.

Beskrivelse

Marrone - Langhe DOC Arneis "Tre Fie" 2020 er lavet på druer fra vinstokke i La Morra i Langhe del Barolo, der er 40 år gamle.
Druerne presses nænsomt og mosten er i kontakt med drueskallerne i nogle timer. Resultatet er en meget velstruktureret vin i fuld balance. "Tre Fie" betyder på piemontesisk dialekt "Tre døtre". Og nu vi er ved sproget, så betyder "Arneis" ganske simpelt "lille slyngel". Navnet skyldes, at druen er vanskelig at have med at gøre i marken. I Marrones kyndige hænder er det dog ingen hindring. Vine på Arneis er fyldige i kroppen og duft og smag er både frugtig og floral. Marrone - Langhe DOC Arneis "Tre Fie" 2020 er ingen undtagelse.

Fantastisk som en aperitif eller som ledsagelse til delikat mad.

Serveres ved 6-8 grader.

Anmelderne siger...

Robert Parker (2018): "Another bright and buoyant expression of the versatile Arneis grape, the Gian Piero Marrone 2018 Langhe Arneis Tre Fie has that glossy and polished nature that I love, with subtle fruit tones that keep the wine beautiful and alive. An attractive mineral note of crushed stone or oyster shell adds sharp edges and delineated contours, setting it up for a mouthwatering shrimp cocktail or some light shellfish appetizer."

Om Marrones pertentlige arbejde i marken.

Marrone dyrker deres marker i Piemonte med nøje udvalgt organisk gødning, og alt arbejde i marken er håndarbejde. I marken sikrer de sig imod tørke ved at beskære rødderne i det øverste jordlag. På den måde tvinger de vinstokkenes rødder til at søge dybere ned efter vand. Skulle sommeren blive usædvanlig tør, har de dermed på naturlig vis sikret planten vand. Begynder man først at vande jorden oppefra, vil rødderne nemlig automatisk søge opad. Resultatet af den metode vil være den sikre død for vinstokkene. Det skyldes, at rødderne ikke kan vendes, når de først er begyndt at gro opad.

Marrone er meget opmærksomme på, at de er del af et øko-system og ønsker, at der kan dyrkes fremragende vine på markerne i mange generationer frem. Lige nu er det 3. og 4. generation, der i fælles passion skaber fremragende vine. Men 5. generation har allerede set dagens lys, og mon ikke kærligheden til vinen kommer ind med modermælken i også dén generation.

Se alle vine fra Marrone her.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Producent

Lagring

Region

Du kunne også være interesseret i...