Marrone – Langhe Chardonnay “Memundis” 2019

Intens Chardonnay, hvor fedme, fylde og frugtsyre lægger sig smukt i ske.

  • GULDBerliner Wein Trophy
  • 177,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 299,00 DKK fl.

Beskrivelse

Kun de absolut allerbedste og perfekt modnede druer smutter igennem Marrones trange nøglehul til denne aromatiske Marrone - Langhe Chardonnay "Memundis" 2019. Lige så snart druerne er håndhøstet fra de 40 år gamle vinstokke, kommer de på kølerum, hvor de nedkøles til 6 grader. Denne manøvre er essentiel for at bevare den bedste aroma igennem presningen og beholde den friske smag igennem hele processen fra drue til vin i glasset. Herefter foregår den alkoholiske og malolaktiske gæring på nye østrigske og franske fade. Batonnages 2 gange ugentligt i 12 måneder, før den endelig lagres 1 år på flasken og slutteligt frigives til salg.

Resultatet er en helt ekstra-ordinær kompleksitet og struktur og vin, der ganske enkelt er af en anden verden.

Vi anbefaler at nyde Marrone - Langhe Chardonnay "Memundis" 2019 ved 10-12 grader. Selv inkarnerede bøf-og-rødvins-tilhængere vil også være begejstret for denne til en Bøf Bearnaise. Prøv den også til en lys pastaret og naturligvis til fed fisk.

Om Marrones pertentlige arbejde i marken.

Marrone dyrker deres marker i Piemonte med nøje udvalgt organisk gødning, og alt arbejde i marken er håndarbejde. I marken sikrer de sig imod tørke ved at beskære rødderne i det øverste jordlag. På den måde tvinger de vinstokkenes rødder til at søge dybere ned efter vand. Skulle sommeren blive usædvanlig tør, har de dermed på naturlig vis sikret planten vand. Begynder man først at vande jorden oppefra, vil rødderne nemlig automatisk søge opad. Resultatet af den metode vil være den sikre død for vinstokkene. Det skyldes, at rødderne ikke kan vendes, når de først er begyndt at gro opad.

Marrone er meget opmærksomme på, at de er del af et øko-system og ønsker, at der kan dyrkes fremragende vine på markerne i mange generationer frem. Lige nu er det 3. og 4. generation, der i fælles passion skaber fremragende vine. Men 5. generation har allerede set dagens lys, og mon ikke kærligheden til vinen kommer ind med modermælken i også dén generation.

Anmelderne siger...

Vinavisen (2017): "En hvidvin med fedme, fylde og frugt - en dejlig italiensk vin. Den er modnet 12 måneder på østrigske og franske egefade og 12 måneder på flaske. Den er let krydret og har for en hvidvin en ret høj alkoholprocent, der gør den bedst egnet til mad."

Se alle vine fra Marrone her.

Info om vinen

Druer

Producent

Region

Årgang

Alkohol

Du kunne også være interesseret i...