Hannes Reeh – Heideboden Cuvée Weiss 2020

En østrigsk hyldest til de hvide Bourgogner

  • 90 point(2019)Fallstaff
  • 99,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 149,00 DKK fl.

Beskrivelse

Hannes Reeh - Heideboden Cuvée Weiss 2020 er en tør, let krydret og fyldig hvidvin med en mild og behagelig frugtsyre. Vinen er med sit udgangspunkt i områdets traditionelle vine og markens gode beliggenhed hurtigt blevet den vigtigste vin for vingården Hannes Reeh. Kendetegnene er moden gul frugt, fyldig krop og en god koncentration. Det hele til en pris, der virker tosset lav.

Vi anbefaler at nyde Hannes Reeh - Heideboden Cuvée Weiss 2020 ved 7-10 grader til fyldige fiskeretter, retter med kalvekød eller kylling.

Druefordelingen er 60% Sauvignon Blanc og 40% Weissburgunder. I andre dele af verden end den tysktalende kendes Weissburgunder som Pinot Blanc eller Pinot Bianco. Men i tysktalende lande er hele Pinot-familien omdøbt til Burgunder. Druerne håndplukkes og selekteres også manuelt.

Om producenten og området

Kun få kilometer fra den ungarske grænse ligger Andau-kommunen i et sandt naturparadis med enorme hedelandskaber. Midt blandt lavvandede saltvandssøer, unik flora og fauna ligger Hannes Reeh vingård. Andau er det mest solbeskinnede område i Østrig. Med mindre end 500 mm årlig nedbør gør det Andau til en af de mindst regnfulde steder i Østrig. I dette klima trives vinstokkene og leverer ekstraordinært modne druer, der er det perfekte grundlag for vine med elegant kraft og fylde. Jordbunden er mestendels en blanding af ufrugtbar jord og grus dækket af et frugtbart humuslag. Ufrugtbar jord lyder måske ikke som et ønskescenarie for en, der skal dyrke jorden. Men det er det ikke desto mindre: Gruslaget sørger for, at vandet hurtigt løber ned gennem lagene, og tvinger dermed rødderne til at søge dybere. Her, dybt nede i jorden, kan de trække på vandreserver, når det ikke kommer fra oven. Og ikke mindst er det hernede, at rødderne finder vigtige mineraler og næringsstoffer. Grusjorden holder også på varmen og er med til at sikre en stabil og optimal modning af druerne.

Vine, der produceres i Heideboden, har intense aromaer og tæt, moden fylde. Rødvinsdruerne Cabernet Sauvignon og 'nationaldruen' Zweigelt trives i særdeleshed her i den sandede grusjord i Heideboden. Men også andre druesorter nyder godt af de geologiske og klimatiske forhold her og du finder flere druesorter i vinene fra Hannes Reeh i vores sortiment.

Hannes Reeh har produceret sine egne vine siden 2007, men siden 1980'erne har familien Reeh produceret vine. Hannes Reehs mål er simpelt: Vinene skal smage godt. Være gode. Og nemme at gå til.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

,

Producent

Region

Drikkes bedst