Booker Vineyard – Fracture 2017

Flot lagdelt struktur med en elegant og kompleks karakter.

  • 92 point(2016)James Suckling
799,00 DKKFør 1.099,00 DKK

Beskrivelse

Booker Vineyard - Fracture 2017 er flot lagdelt i strukturen med en elegant og kompleks karakter. Fyldig krop med dynamisk frugt, solbær, lakrids, hvid peber, toastede krydderier og vanilje trimler rundt imellem hinanden i både næse og mund. Årgangen har en feminin elegance, der minder om europæiske vine, men på et mere helstøbt modenhedsstadie. Den er i rigtig fin balance mellem frugtfylden, frugtsyren og alkoholen, tiltrods for at alkoholindholdet er til den høje side.

Booker Vineyard - Fracture 2017 er med sit navn en hyldest til den jord, der frembringer Syrah-druerne til vinen. Vinmarkernes jord har nemlig en høj andel af kalksten. Netop kalksten får fine brud, der minder om det brud, der ses på etiketten.
Det er lige lidt mere end halvdelen af Booker Vineyard i Paso Robles i Californien, der er tilplantet med Syrah og de allerbedste druer derfra lagrer på Bookers allerbedste 228-liters fade.
Jorden dyrkes efter holistiske, biodynamiske principper. Vinmarken passes altså efter den metode, der giver de bedste vine på naturlige principper. Et enkelt eksempel herpå er, at man planter tæt for at tvinge den enkelte vinstok til at yde sit bedste. Til gengæld beskærer man den således, at den kan koncentrere sig fuldt ud om at give lidt, men rigtig god frugt.

Der er endnu ingen anmeldelser på den aktuelle årgang, så vi venter spændt på, at anmelderne får smagt den. Det tegner dog særdeles lovende, når man holder tidligere årganges vurdering op mod den vin, der er i glasset nu.

 

Info om vinen

Druer

Producent

Region

Drikkes bedst

Årgang

Alkohol

Du kunne også være interesseret i...