Barone Ricasoli – Colledilá 2016

En af Toscanas flotteste Sangiovese-vine.

  • 97 pointJames Suckling
  • 96 pointDecanter
  • 299,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 399,00 DKK fl.

Beskrivelse

Barone Ricasoli - Colledilá 2016 laves på 100% Sangiovese. Barone Ricasoli ejer 235 hektar vinmarker, og dette er den absolutte førsteselektion af Sangiovese-druerne.
Stilen er hverken helt klassisk eller helt moderne - faktisk minder vinen mest om en hamrende god (og dyr) Brunello, med den pudsige kirsebær-aroma, som kun Sangiovese-klonerne i Chianti Classico kan frembringe.

Det er en vin med flot kompleksitet og stor, moderne elegance. Den rene Sangiovese træder smukt frem i Colledilà. Den 7 hektar store, sydøstvendte mark ligger 390 meter over havet. Her udvælges druerne manuelt og høstes manuelt, hvorefter de håndsorteres endnu engang. INTET er overladt til tilfældighederne; kun det absolut suverænt allerbedste får lov at smutte igennem det meget snævre nøglehul og få æren af at blive omdannet fra perfekte druer til perfekt vin. James Suckling har givet vinen 97/100 og den er med i hans TOP 100.

Har du hang til klassisk toscansk Sangiovese, er Barone Ricasoli - Colledilá 2016 Chianti Classico Gran Selezione med andre ord et must i din vinsamling!

Barone Ricasoli er ikke blot en af Toscanas mest kendte producenter. Det er også Italiens ældste vinproducent.

Se også den den flotte samleræske "Raritas" med alle Barone Ricasolis cruvine i årgang 2015 i nummerede egetræskasser HER.

Anmelderne siger...

Decanter: "This is the jewel of the Barone Francesco Ricasoli. It's elegant due to its filigranate floral bouquet aromas (rose, violet, iris), supported by darker fruit with great concentration, layered by tar and tobacco eathy complexity. Tannins are velvety and super elegant with delicate yet brilliant refreshing acidity"

James Suckling: "A beautiful nose that shows dark plums, vanilla, tar, tobacco and spices. Full-bodied and very powerful with punchy tannins, but some real integration to the agile fruit and acidity. The complexity and depth at the end is breathtaking. Drink from 2023." (smagt november 2019)

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Lagring

Producent

Region

Drikkes bedst

Du kunne også være interesseret i...