Riolite – I Tre Grandi

3 populære druer fra 3 populære vindistrikter. Saftig, blød og krydret.

  • 99 pointLuca Maroni
  • 100 pointItalian Wine Guy
  • 79,00 kr.ved køb af 6 flasker ellers 149,00 kr. pr. flaske

Beskrivelse

Riolite - I Tre Grandi er intens i sin koncentrerede rubinrøde farve. Den dufter dejligt af modne røde bær på en bund af krydderier. Saftig og blød i munden med balancerede tanniner. Fin finish, der udløser smil på læben.

Vinen er lavet på nøje udvalgte druer, der vinificerer i ståltanke med maceration på skallerne i 15-18 dage ved en temperatur på 26 grader. Når den alkoholiske fermentering er færdig, går den afrundende malolaktiske fermentering i gang. Efter 6 måneder lagring flaskes vinen i et afstemt blend og frigives til salg.

Riolite - I Tre Grandi er som navnet fortæller lavet på et sammenstik af '3 af de store'. I dette tilfælde refereres der til de 3 store italienske vinområder: Sicilien, Toscana og Veneto. Ligeledes er den lavet på 3 af de mest kendte druer fra Italien: Nero d'Avola fra Sicilien, Sangiovese fra Toscana og Corvina fra Veneto.
Nero d'Avola har nydt solen i kalkstenjord i en højde på 50 meter over havet på en sydvendt skråning.
Sangiovese har i en både leret og kalkrig jord med mikro- og makroelementer haft de optimale vækstbetingelser på en syd-vestvendt skråning 300 meter over havet.
Corvinadruerne har i 200 meters højde over havet på en sydvestvendt skråning trukket kraft ud af en blandet ler- og kalkstensjord.

Info om vinen

Alkohol

14%

Druer

, ,

Producent

Region

, ,

Du kunne også være interesseret i...