Cantele – Chardonnay Puglia 2022

Skabt i Puglia med de norditalienske hvidvine som forbillede

85,00 kr.Før 129,00 kr.

Beskrivelse

Cantele - Chardonnay Puglia 2022 er skabt med de norditalienske hvidvine som forbillede. Det friske og det frugtdrevne udtryk er fokusset i denne vin. Daværende vinmager, Augusto Cantele, var pioner indenfor vinproduktion på Chardonnay-druen i Salento-halvøen i Puglia i de tidligere halvfemsere, og vi har både denne Chardonnay og dens fadlagrede storesøster Teresa Manara Chardonnay i sortimentet.

I starten af august er druerne høstede og efter afstilkning og en mild presning, er mosten kølet ned til 10 grader for bedst muligt at bevare de fine, naturlige aromanuancer i den færdige vine. Den alkoholiske fermentering foregår på ståltanke ved 15 grader. Modsat hvad man oftest ser på Chardonnay-vine på det danske marked, er der altså her IKKE tale om fadlagring. Druen får lov at charmere på sine helt egne præmisser, og vinen er lettere og mere elegant end for eksempel de californiske 'smør-tenorer', vi også har i sortimentet.

Cantele - Chardonnay Puglia 2022 er ikke lavet med lagring længere end højst nogle år for øje - køb, skænk & nyd er mantraet og til den pris kan du lige så godt tage 12 flasker og få fri fragt.

Info om vinen

Årgang

Druer

Producent

Region

Alkohol

13%