Petra – Petra 2016

Producentens topvin fra topåret 2016

  • 92 pointJames Suckling
  • 349,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 499,00 DKK fl.

Beskrivelse

Petra - Petra 2016 er lavet på 70% Cabernet Sauvignon og 30% Merlot. I Toscana er vi på den helt rette breddegrad for, at Cabernet Sauvignon modner uden at få det grønne, let stikkende præg, som den kan få i nordligere egne. Vinstokkene gror i en blanding af ler- og kalk med en stenet overflade, der både holder på og afgiver varme til druerne.  Samtidig sikrer denne varme en flot modning. Udover jordbundsforholdene og det generelt gunstige middelhavsklima, så var 2016 som det foregående år også et rigtig flot vinår i Toscana. Der var god varme, der sikrede flot, fuld modning af alle druerne. Det færdige resultat er en dyb farve og en imponerende duft og smag.

I glasset er Petra rubinrød med et granat/lilla skær. Næsen mødes af en flot og insisterende duft af vilde bær, sorte kirsebær med et lækkert snert af middelhavsurter og mint, rosmarin, peber og tobaksblade. Fløjlsbløde tanniner, der afrunder den nærmest aristokratiske base. Saftig og balsamisk finish. Den er spændende og inviterende at drikke allerede nu, men det står samtidig klart, at oplevelsen af de tertiære noter vil blive endnu større med årene.

Petra er en moderne vingård i Toscana, hvor man ved, at der sagtens kan laves virkeligt smukke vine samtidigt med, at man afsætter et minimum af aftryk på jorden. Derfor dyrkes alt i overensstemmelse med naturens cyklus og uden brug af sprøjtemidler. Holdningen til miljø gør sig gældende i marken såvel som i vineriet. Kun det allerbedste er godt nok for jorden og til vinelskeren. Petra - Petra 2016 er producentens topvin, og det smages. Har du lyst til at besøge vingården, kan du se mere HER.

Bestiller du 6 flasker, sender vi i den originale trækasse.

Anmelderne siger...

James Suckling: "A medium-bodied red with currant, floral and orange-peel character. It’s medium-bodied with integrated tannins and a fruity finish. A little in reserve right now (smagt juli 2020). Drinkable now, but better after 2022."

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

,

Lagring

Producent

Region

Drikkes bedst

Du kunne også være interesseret i...