Finca Fella – El Maso 2017

Blød som silke og sort som natten – en vinoplevelse på de høje nagler.

  • Gastromad
  • Smag på vin
  • 96 pointBarego'mad
  • 95 pointLuca Maroni
  • GULDMundus Vini
  • 149,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 269,00 DKK fl.

Beskrivelse

Finca Fella - El Maso 2017  er tæt og koncentreret aroma med sorte kirsebær, sort blomme, orangeskal, lakrids, vanilje og ceder. I munden er det en potent kraftbasse med fuld styrke på alle ventiler. Topkoncentreret sort frugt med en del sødme, der balanceres af med en fin syre og høj alkohol. Noter af kirsebær, brombær, lakrids, mørk chokolade og vanilje.

Finca Fella - El Maso 2017 er lavet på Garnacha Tintorera, der er en drue med en meget distinkt karakter. Druerne er nøje udvalgte fra de over 60 år gamle vinstokke. Stokkene, der gror i 1090 meters højde, giver et lavt og udsøgt udbytte.

Garnacha Tintorera-druen skiller sig ud fra andre blå druer med sit lige så farvede frugtkød. De fleste blå druer har nemlig lyst kød og vinene vil under fremstillingen få deres farve fra skallerne. Her er der imidlertid 'dobbelt op' på farve fra både frugtkød og skaller. Resultatet er blæksorte vine med en intens smag af modne, kirsebær, solbær, sort peber, kakao og lakrids. Det er ligeledes tilfældet for Finca Fella - El Maso 2017, der også har hints af nelliker og kanel. Vinen har en flot struktur med fin balance mellem alkohol og den læskende friskhed. Velouragtige tanniner med vedholdende og insisterende finish. Drikkeklar nu, men har også vinkælderpotentiale i op til 8 år endnu.

El Maso er ny på det danske marked, men kender du vinen Atalya Alaya Tierra, der længe har været en dansker-favorit, så har du en ret god indikator på, i hvilken retning Finca Fella - El Maso 2017 bevæger sig. Druen og fremstillingsmetoden er nemlig den samme.

Vi anbefaler at nyde vinen ved en starttemperatur på 16-18 grader i store glas og gerne til lidt federe retter, rødt kød eller lagrede oste. Også fremragende til tapas med mange krydrede retter.

Om vingården

Ejeren af Finca Fella, Tommaso Ciampoli, fortæller, at han siden den allertidligste barndom har vidst, at han skulle arbejde med vin. At det skulle være i så stor skala, rakte drømmene vist ikke til dengang. Men nogle gang kan drømme jo overgå selv den vildeste fantasi og Finca Fella er i dag en realitet i den smukke bjerglandsby Alpera, der ligger i 1090 meters højde. Her dyrker Tommaso i tæt samarbejde med ønologen Diego Lopez vinstokkene til deres fælles projekt.

Anmelderne siger...

Gastromad: "Intens mørkerød farve. Kraftig næse af brombær, svesker, krydderier og kakaobønner og fad. Smagen er dejlig kraftig og helstøbt af en let sødme efterfulgt af en velafbalanceret syre med lette tanniner. Eftersmagen er lang og behagelig. [...] Vinen er fyldt med intense oplevelser, som med tiden kun bliver bedre."

Smag på vin: "God og intens vin, der skal serveres til kraftfulde kødretter. Eller gemmes i 8-10 år for at få flere tertiære noter på paletten."

Barego'mad: "Næsen er eksplosiv og lokkende med berusende aromaer af mørke modne bærfrugter som kirsebær, blommer, solbær, brombær, kakao, sød lakrids, cedertræ, vanilje og lidt diskrete toner af appelsin og nellike. Den overvældende smag er massiv og intens domineret af kulsorte frugter, som nærmest smyger sig om tungen som et tykt varmt ryatæppe, styret af lakridssøde tanniner og fuldmoden syre. Helstøbt og harmonisk med en bragende flot nuancefyldt finale som en helaftensfilm. Denne vin er bare tiltalende og charmerende. En topvin spækket med power, elegance og kvalitet."

 

Du kunne også være interesseret i...