BenMarco – Cabernet Franc 2019

Saftig og livlig Cabernet Franc fra Altamira i Valle de Uco

  • 92 pointJames Suckling
99,00 kr.Før 179,00 kr.

Beskrivelse

BenMarco - Cabernet Franc 2019 er en tør og udtryksfuld vin med fuldmodne mørke blommer, der er trillet i lakrids. Brombær sorte kirsebær, mørkristet mokka og pibetobak med et skud friskkværnet peber følger trop. Saftig og levende med en fin struktur, der understøttes af de faste, men behagelige tanniner. Fremragende frugtsyre, lang og lækker finish med en mineralsk note. Her er megen renhed, kompleksitet og kvalitet for pengene.

Vinen lagrer 11 måneder på egefade, før den frigives til salg.

BenMarco - Cabernet Franc 2019 er en vældig saftig og livlig vin fra Altamira i Valle de Uco. Valle de Uco ligger lige i hjertet af Mendoza. Området huser nogle af de bedste og deraf; bedst kendte producenter. Herunder også Susana Balbo og hendes vinmager, Edy del Pópolo.

Om BenMarco og Edy del Pópolo

BenMarco er den linje, som vinmager Edy del Pópolo har fået helt frie hænder til at skabe på Susana Balbos marker. Hans force er vitikultur og en sjældent set -selv i vinbranchen- skyhøj særinteresse for jordbundsforhold. Edy del Pópolo har plantet mere end 12 km2 vinmarker over hele Argentina og som han selv siger, har han smagt på snart al slags argentinsk jord. BenMarco-linjens vine kommer fra de højestliggende marker, hvor del Pópolo har fundet en særlig velegnet, veldrænet alluvial jord. I Los Chacayes, Los Arboles og Gualtallary i Valle de Uco er der en helt særlig sammensætning og klimatiske forhold. Her går han IKKE og gennemplejer eller nusser med vinstokkene. Tværtimod. De får lov at vise præcis, hvad de kan på næsten egen hånd. Først i kælderen tager han for alvor over og forfiner det endelige udtryk med respekt for, hvor langt druen faktisk er kommet uden hans indblanding. Lyder det dovent? Det er det langtfra!

Anmelderne siger...

James Suckling: "Fragrant aromas of currants, blueberries, purple flowers and dried leaves. It’s medium-bodied with creamy tannins. Velvety and caressing. Drink now. " (smagt marts 2021)

Info om vinen

Årgang

Druer

Producent

Region

Alkohol

14%

Du kunne også være interesseret i...