Patrick Boivin – Champagne Cuvée Clos 667 2009

Flot 2009-vintage fra Epernay lige i hjertet af Champagne

  • 92 pointJames Suckling
699,00 DKKFør 999,00 DKK

Beskrivelse

Patrick Boivin - Champagne Cuvée Clos 667 2009 er producentens topvin.
Første møde med denne flotte 2009-vintage er en spændende oplevelse for næsen. Man får en forudanelse om strukturen, mens man henrives af aromaer som honning, acacieblomst, fersken, menthol og stjerneanis. I munden er der masser af spræl på! Champagnen føles let og glat i munden og duftene går igen sammen med mango og hvide kirsebær. Lækker elegance på den lange og saftige finish.

Denne elegante vintagechampagne vil egne sig fremragende som ledsager til pandestegte kammuslinger, retter med hvidt kød og cremede saucer, faste oste eller, naturligvis, østers. Vi anbefaler, at du nyder denne Champagne ved en starttemperatur på 6 grader og i tulipan-formede glas for at få den fulde fornøjelige oplevelse af boblerne.

Patrick Boivin - Champagne Cuvée Clos 667 2009 er lavet på 63% Chardonnay, 27% Pinot Noir og 10% Pinot Meunier.
Dosage: 5 g./ltr. Ingen malolaktisk fermentering. Alkoholisk fermentering og 10 måneders lagring på egefade.

Om producenten

Patrick Boivin holder til i Epernay, hjertet i Champagne-regionen i Frankrig. Huset råder over 6 hektarer fordelt over 5 villages, hvoraf nogle er klassificerede som 1er CRUs. Alle druerne til vinene i Patrick Boivins Champagne-sortiment er håndhøstede. Her har familien dyrket Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier på sydvendte plots i mere end 40 år og gennem hele 3 generationer. I den kalkholdige jord opnår druerne både en flot mineralitet og afrundethed. Boivin-familiens marker er for nyligt kommet på UNESCOs Verdensarvsliste. Den årlige produktion fordelt på 5 Cuvéer løber samlet op i cirka 50.000 flasker.

Info om vinen

Årgang

Druer

, ,

Region

Producent