Susana Balbo – Chardonnay 2020

Afrundet og saftig Chardonnay fra Gualtallary i Valle de Uco

  • 92 point(2019)James Suckling
  • 129,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 199,00 DKK fl.

Beskrivelse

Susana Balbo - Chardonnay 2020 er kun produceret i små mængder og vi er kun lykkes med at få ganske få flasker hjem i alt. Den smager lækkert, men det er det altså kun de hurtigste, der når at finde ud af.

Druerne dyrkes på Balbos vinmark, Finca Dominio Gualta, i Gualtallery i Valle de Uco 1100 meter over havet. Valle de Uco ligger lige i hjertet af Mendoza. Området huser nogle af de bedste og deraf; bedst kendte producenter. Herunder også Susana Balbo og hendes vinmager, Edy del Pópolo.  Vil du kigge det samme sted som kenderne, der heller ikke gider ligegyldig masseproduktion, så er det Valle de Uco, der rykker.

Vinen lagrer 6 måneder på mediumristede franske egefade. Det er sammen med streng drueselektion med til at give en af verdens mest elskede druer et komplekst og elegant udtryk. Fyldig, moden citron og vanilje er de forførende hovednoter i både næse og mund. De bevæger sig over i en cremet, lækker finish. Flot balance og flot længde.

Nyd Susana Balbo - Chardonnay 2020 iskold til fed fisk.

HER kan du læse, hvordan Susana Balbo Wines, Dominio del Plata, forholder sig til bæredygtighed og social ansvarlighed.

Om Susana Balbo

Susana Balbo er kendt for sit arbejde med enkeltmarksvine, hvor druerne og deres terroir virkelig 'kommer til orde'. Hun dyrker elegancen, friskheden og det mindre bombastiske, som argentinske vine ellers har været bredest kendt for i en lang årrække. Susanas to børn, Ana og José, er også en del af firmaet og trekløveret har sammen med vinmager Edy del Popolo opnået international anerkendelse og topratede vine. Edy del Popolo er blandt andet manden bag Benmarco-linjen.

Anmelderne siger...

James Suckling (2019): "Apricot, ripe pear, lemon curd and chalk on the nose. It’s medium-to full-bodied with crisp acidity. Shows restraint and minerality with a rounded yet fresh finish."

 

Info om vinen

Årgang

Druer

Producent

Region

Alkohol

Drikkes bedst

Lagring

Du kunne også være interesseret i...