Marjan Simčič – Sauvignon Blanc Cru Selection 2018

Fyldig Loire-stil fra grænselandet mellem Slovenien og Italien

  • 94 pointJames Suckling
  • 199,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 249,00 DKK fl.

Beskrivelse

Marjan Simčič - Sauvignon Blanc Cru Selection 2018 åbner ballet op med en flot strågul farve med et gyldent strejf i glasset. Man fornemmer det mineralske islæt allerede i næsen. Fersken, moden pære og moden grapefrugt afløser førstehåndsindtrykket. En behagelig blomstret sidenote med et strejf af peber dukker op hen mod den elegante, behagelige og insisterende lange eftersmag.

Druerne blev håndplukket og strengt selekteret i starten af september 2018.

Lagringsprocessen for Marjan Simčič - Sauvignon Blanc Cru Selection 2018 er lang og omhyggelig. Først lagrer den 15 måneder på 3500-liters egefade. Den sidste lagring foregår på flasken, hvor den ligger yderligere 4 måneder, før den frigives til salg. Det betyder, at den er dejligt afrundet og absolut drikkevenlig, når den når frem til dit glas. Det har ydermere den dejlige konsekvens, at lagringspotentialet stiger betragteligt. Drik eller gem. Begge dele er en dejlig vin-oplevelse. Helt ideelt køber du en kasse og smager den med et års mellemrum, eller hvad du nu finder passende. Dét vil være en storslået oplevelse, der bare stiger og stiger i sit crescendo.

Regionen Brda i det vestlige Slovenien refereres ofte til som det slovenske Toscana. Og det giver faktisk god mening, for ikke alene har landskabet de samme karakteristiske bakker; vinmarkerne vender også mod den vestlige kyst og har bjergene i ryggen. Præcis som i Toscana.

Simčič anbefaler vinen til lyst kød, frisk gedeost, ceviche og frugtsalater med mynte.

Anmelderne siger...

James Suckling: "A serious sauvignon blanc that reminds me of some of the wines like this in the Loire Valley. There’s density and texture to it that is unique, showing underlying flint and stone to the lemon-grass and lemon-rind character. Full, tensioned and flavorful. Drink now."

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Producent

Region

Drikkes bedst

Du kunne også være interesseret i...