Marjan Simčič – Pinot Grigio Classic 2019

Flot og fyldig ledsager til skaldyr

  • 93 pointJames Suckling
  • 115,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 149,00 DKK fl.

Beskrivelse

Marjan Simčič - Pinot Grigio Classic 2019 er produceret i en fyldig stil. Flot gyldengul i glasset. Intense og komplekse aromaer af hvide blomster, moden frugt og fine krydrede undertoner. Den fyldige krop udgøres af en voluminøs frugt med dominerende noter af abrikos og melon. Den er egnet som ledsager til en lang række af delikate retter, men prøv den særligt til skaldyr og ikke for stærkt krydret mad med inspiration fra det moderne japanske og thailandske køkken.

Druerne blev håndhøstet i starten af september måned og efter vinifikationen med vildgæring, lagrer de på bundfaldet i 6 måneder på ståltanke. Efter tapning på flaske lagrer vinen endnu en måned før den frigives til salg.

Regionen Brda i det vestlige Slovenien refereres ofte til som det slovenske Toscana. Og det giver faktisk god mening, for ikke alene har landskabet de samme karakteristiske bakker; vinmarkerne vender også mod den vestlige kyst og har bjergene i ryggen. Præcis som i Toscana. Druer tager ikke hensyn til politiske grænser, så en del af vinmarken krydser faktisk ind over den italienske grænse i Collio-regionen.

Marjan Simčič - Pinot Grigio Classic 2019 er i en spændende udvikling i de første 10 år efter tapning. Den bør drikkes indenfor denne periode og gerne ved 10-12 grader.

Anmelderne siger...

James Suckling: "A very serious pinot grigio, as always, with dried-apple, pear and green-mango character that follows through to a full body, showing layers from the phenolic tension. Crushed stone and fruit at the finish. Drink or hold." Smagt august 2020.

Se alle vine fra Marjan Simčič HER.

Info om vinen

Alkohol

Årgang

Druer

Producent

Region

Drikkes bedst

Du kunne også være interesseret i...