Künstler – Riesling Trocken 2020

Knitrende sprød og lækker frugtrig Riesling fra Rheinghau.

  • 91 pointJames Suckling
  • 109,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 149,00 DKK fl.

Beskrivelse

Künstler - Riesling Trocken 2020 fra Rheingau har et kæmpe potentiale og overrasker tillige til prisen. Lækker moden gulkødet frugt og en lækker, næsten elektrisk frugtsyre.

Næsten uanset hvor i verden man smager en Riesling, har vinmageren haft de tyske udgaver som forbillede. Vinene fra de bedste tyske vindistrikter er knitrende sprøde med frisk syre og enorm mineralitet, hvilket også gør sig gældende her.

Hvilket tysk distrikt, der laver den bedste Riesling, må være op til den enkeltes smagsløg, men vinene i Rheingau rammer et spændende kompromis mellem sprødhed og krop. Vinene her er knap så modne som længere sydpå - f.eks. Pfalz, men har lidt bredere frugt og en anelse mindre syre end i Mosel. Künstler er en af Rheingaus allerbedste vinproducenter, og selvom der her også laves vine til adskillelige hundrede kroner pr. flaske, så er denne basis-Riesling en af vores favoritter. Ikke mindst på grund af Künstlers altid kompromisløse kvalitetsproduktion.
I Künstler - Riesling Trocken 2020 får du intensiv frugt med strejf af grønne æbler og ferskennoter. Hvis din gane har det godt med frisk frugtsyre, så er vinen også dejlig uden mad - og ellers vil den være en optimal makker til mange lette retter med f.eks. rejer og fisk.

God til: Det asiatiske køkken, indiske retter, der ikke er for voldsomt krydrede, rejer, muslinger og hvid fisk. Svinekød, gerne med sennepssovs. Nyd den ved 7-10 grader.

Anmelderne siger...

James Suckling: "The open peach nose welcomes you into this generous and warmhearted dry riesling that’s so easy to enjoy. With aeration this gains lovely mineral and herbal freshness. Long, slightly pithy finish. From organically grown grapes with Fair’n Green certification." (smagt juni 2021)

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Producent

Drikkes bedst

Region