Josef Milz – Riesling Kabinett Leiterchen 2020

Pikant, moden frugt med et strejf af flint.

  • 92 point(2019)James Suckling
  • 92 point(2019)Robert Parker
  • 129,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 169,00 DKK fl.
GRATIS FRAGT PÅ ALT RESTEN AF UGEN

Beskrivelse

Josef Milz - Riesling Kabinett Leiterchen 2020 er en forholdsvis sødmefuld Mosel-hvidvin. Den er vældig fyldig og frugtig i stilen og vil passe fremragende til krydret, asiatisk mad.

'Leiterchen' kan oversættes til 'lille stige' og henviser til de stejle skrænter med en hældningsgrad på intet mindre end 70 %. Her klamrer stokkene sig til jordbunden på de sydvestvendte skråninger. Bunden af marken har et stengærde, der tjener flere formål. Ikke alene holder det på den mineralske jord; stenene i gærdet er også med til at holde på solvarmen og langsomt afgive det til planterne. Jorden er veldrænet og stokkene stikker rødderne dybt for at finde vand og får dermed en flot mineralitet i druerne, der sikrer, at Josef Milz - Riesling Kabinett Leiterchen 2020 er en spændende og kompleks vin i glasset i mange år endnu.

Marken ligger lige over for vinbyen Trittenheim og er omgivet af VDP Apotheke Grosse Lage.

Gem eller drik, begge dele er fremragende.

Om Josef Milz

Familien har dyrket vin i Trittenheim siden 1520 og er på mange måder dybt rodfæstet i den tyske vinhistorie. Josef Milz-vingården i Trittenheim er en af de ældste i hele området og også en af de grundlæggende medlemmer i Verbands deutscher Prädikatsweingüter, der fastsætter og certificerer kvaliteten af vinene. Vinmarkerne er alle stejle og har en hældning på op til 90%. Skifer udgør fundamentet i jordbunden og jorden er veldrænet, hvilket tvinger rødderne dybt efter vand og giver vinene den eftertragtede og flotte mineralske egenskab.

Milz har 2 vinserier: Den ene hedder blot Josef Milz og her er alle vinene vinificerede uden fad. I Magna Charta-serien er de derimod alle lagret 12 måneder på 1 år gamle egefade.

Anmelderne siger...

James Suckling (2019): "Maybe this is a little bit full-bodied for a Mosel Kabinett, but there’s no denying the appeal of its fruit-salad succulence, the grape sweetness that’s already very nicely integrated and the long, clean finish. Drink now" (smagt marts 2021)

Stephan Reinhardt for Robert Parker (2019): "The 2019 Trittenheimer Leiterchen Riesling Kabinett opens with a delicately flinty, well-defined bouquet of crushed slate and ripe white stone fruits. Round, lush and refined, this is a delicate and frisky Kabinett with a stimulatingly piquant and fruity finish." (smagt april 2021)

Info om vinen

Årgang

Alkohol

10%

Druer

Lagring

På ståltanke

Producent

Region

Drikkes bedst

2021-2033

Du kunne også være interesseret i...