Finca Fella – Altado Verdejo 2020

Frisk og saftig hvidvin med utrolig balance til en knivskarp pris

  • 79,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 139,00 DKK fl.

Beskrivelse

Finca Fella - Altado Verdejo 2020 er fin let strågul i glasset og præsenterer sig i duften med noter af hvid frugt, der fortsætter i smagen. Finishen er lang og blød og meget behagelig. Der er er utrolig meget vin for pengene i glasset her! Meget frugtig og letdrikkelig og god til mad, der ikke skal overdøves af vinen, men følges pænt ad i et harmonisk udtryk.

Druerne til Finca Fella - Altado Verdejo 2020 er strengt selekteret af vinmageren, Diego Lopez. Der høstes meget tidligt om morgenen, før solen står op, for at bevare friskheden i druerne, men også for at have det bedste udgangspunkt i vinkælderen for et mere komplekst resultat. Kun det bedste er godt nok fra de lavtydende marker i Almansa.

I vinkælderen fermenteres druemosten på ståltanke ved 13 grader. Denne lave temperatur er medvirkende til at sørge for en flot struktur i den færdige vin. Efter fermenteringen lagres vinen på drueskallerne i 3 måneder. I denne periode trykkes denne faste 'hat' af skaller jævnligt under mosten, så man derved får den størst mulige kompleksitet i vinen. Det giver også en mere struktureret og silkeagtig tekstur i den færdige vin.

Vi anbefaler at servere vinen ved 10-12 grader. Den er med sin meget frugtige stil rigtig god sammen med lette og aromatiske retter med fisk.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Producent

Druer

Lagring

Du kunne også være interesseret i...