Cesari – Cento Filari Lugana 2020

Smager som en flot, hvid Bourgogne og koster langt under det halve.

  • 92 point(2019)James Suckling
  • 88,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 149,00 DKK fl.

Beskrivelse

Man kunne ret nemt komme til at tænke på en hvid Bourgogne, når man smager Cesari - Cento Filari Lugana 2020. Det gjorde James Suckling da også, da han smagte den forrige årgang. Druesammensætningen er 95% Turbiana og 5% Chardonnay, så druemæssigt er der kun et snert af Bourgogne. Det er i kælderen, at 'mini-miraklet' udføres ved at lade vinen lagre på skallerne helt frem til januar efter høståret. I februar tappes den på flaske og er klar til at begejstre vinnyderen. Vi anbefaler, at du serverer den ved 7-10 grader. Gerne som den er som en aperitif eller til fyldige retter med fisk.

Cesari - Cento Filari Lugana 2020 er strågul med grønne hints i glasset. Den er velbalanceret med en forholdsvis fyldig krop, frisk, frugtig og blød i munden. God mineralitet følges fint med frugtsyren, vinens mundvolumen, blødhed og en pragtfuldt insisterende finish. Her er der ganske enkelt god smæk for pengene. Vi har kun købt 1 palle i første omgang, så skal du nyde den på terrassen, skal du huske at være blandt de hurtige til at bestille en kasse eller to hjem.
Lugana er vintypen, der laves på disse druer i netop dette område. 'Cento Filari' betyder 'hundrede rækker' og henviser til vinstokkene.

Om Cesari

Cesari er en af de mest anerkendte Valpolicella-vinhuse med en lang familiehistorie bag sig i vinverdenen og et primært klassisk sortiment. Gerardo Cesari grundlagde vinhuset i 1936 med et erklæret mål om, at producere en storslået Amarone, der kunne konkurrere med de bedste italienske og internationale rødvine. I 1970'erne nåede Cesari Amarone ud på fem kontinenter takket være sønnen, Franco Cesaris entusiasme og ihærdige arbejde.

I dag er firmaet Gerardo Cesaris mål at producere unikke, elegante og balancerede vine med respekt for miljøet og omgivelserne. Det gør man ved at trække på erfaring og tradition og mikse det med den nyeste viden og teknik indenfor vindyrkning og ved at gøre produktionen bæredygtig, så man holder sig på linje med forbrugernes forventninger og respekten for den jord man dyrker.

Se alle vine fra Cesari HER.

Anmelderne siger...

James Suckling (2019): "This has the density and liveliness of an outstanding Burgundy with lots of cooked apples, pears and hints of vanilla. Full-bodied, layered and beautiful"

 

Info om vinen

Producent

Region

Årgang

Alkohol

Drikkes bedst

Druer

,

Du kunne også være interesseret i...