Barbanera – Gigino Bianco 2021

Kompleks og elegant vin i bred harmoni

  • 119,00 kr.ved køb af 6 flasker ellers 199,00 kr. pr. flaske

Beskrivelse

Barbanera - Gigino Bianco 2021 er nyeste vin i Gigino-serien fra toscanske Barbanera. Vinen er flot strågul i glasset, og man bydes velkommen med komplekse og elegante noter af gul fersken, melon og kandiseret citronskal i flot balance med en bred palette af eksotiske frugter. Smagen er bred, harmonisk og sprød med en fyldig og rund finish. Barbanera foreslår at servere den til tempurastegte grøntsager, grillet laks med pistaciecrust, semimodne oste og hummer.

For at opnå alle de ønskede kvaliteter i vinen har man behandlet de enkelte druer, så de hver især kunne bringe deres bedste egenskaber med sig. Vermentino- og Trebbianodruerne er høstet, mens de var helt friske, så de kan beholde deres friske, grønne præg og en god frugtsyrebase. Malvasia har man derimod ladet modne ekstra 2-3 uger direkte på stokkene, så frugtsukkerindholdet er steget og kan bibringe en sødmefuldhed til vinen. Sauvignon-druerne har macereret på skallerne i 24 timer. Alle druerne er fermenteret hver for sig og først til sidst er det endelige sammenstik til blendet skabt.

Vi anbefaler, at du serverer Barbanera - Gigino Bianco 2021 ved 10-12 grader.

Historien bag vinen

Gigino er en hyldest til Barbanera-familiens bedstefar, Luigi Barbanera; 'Gigino', som var hans kælenavn. Med ham i spidsen har Barbanera-familien været en del af den italienske vinverden med højkvalitativ vinproduktion i over 80 år. Med Gigino 80 Anniversario har familien skabt en hyldest til Luigi, der for alvor satte Barbaneras vinmarker og vinproduktion på landkortet dengang for så mange år siden. Vingården drives i dag stadig af Barbanera-familien: Luigis to sønner og deres børn.

For at imødekomme kendte misforståelser på Gigino på forskud: Årgangen er trykt på bagsiden af flasken. På forsiden står der både '1938/2018' og '80'. I 2018 var det nemlig 80 år siden, at Barbanera-familien i 1938 startede deres vinhus.

Info om vinen

Årgang

Region

Producent

Druer

, , ,

Lagring

På ståltanke

Alkohol

12,5%

Drikkes bedst

2022-2028

Du kunne også være interesseret i...