Argiolas – Costamolino Vermentino di Sardegna 2020

Aromatisk hvidvin fra Sardiniens bedste producent.

  • 92 point(2019)James Suckling
  • (2018)Gastro
  • (2018)Flaskehalsen
  • 79,00 kr.ved køb af 6 flasker ellers 139,00 kr. pr. flaske

Ikke på lager

Beskrivelse

Argiolas - Costamolino Vermentino di Sardegna 2020 er en hvidvin på 100% Vermentino. Vermentino er en aromatisk hvidvinsdrue, der stortrives på Sardinien. Noterne i vinen er de urter, der vokser på Sardinien, bundet i en fin buket med mynte, moden stenfrugt og komplet modnede citroner. Flot sitrende frugtsyre, der danser på tungen. En spændende og fyldig hvidvin til en alt for lav pris.

Vinen er hovedsageligt lagret på ståltanke. En lille procentdel har dog undergået malolaktisk fermentering, inden det endelige sammenstik, for at runde vinen blødere af.

Hvad skal man  nyde den til?
Argiolas - Costamolino Vermentino di Sardegna 2020 er som skabt til alt godt fra havet; muslinger, krabbe, fisk. Gerne i kombination med fennikel, enten i en salat ved siden af eller tilberedt sammen med retten.

Anmelderne siger...

James Suckling (2019): "Wet stone, lemon zest, dried apple and thyme on the nose. It’s medium-to full-bodied with lovely creaminess and layers of citrus, stone and tropical fruit. Drink or hold." Smagt november 2020.

Flaskehalsen (2018): "Denne dybt gullige Vermentino har en rar og markant fylde, der er flot afstemt med de øvrige nuancer af friskhed og syre. Den giver gas fra begyndelsen men toner ud i en diskret og finjusteret eftersmag, der binder fine sardinske sløjfer på oplevelsen. Det er absolut godkendt – og endda til en flot pris."

René Langdahl Jørgensen for Gastro (2018): "Der findes andre gode producenter på Sardinien end Argiolas, men huset formår efter min mening at forene det moderne med det stedtro. Vermentino findes i pæne mængder på øen, men meget er i en mere eller mindre oxideret version. Costamolino er slet ikke sådan. Fuld af citronolie, rosmarin og salvie, vild fennikel, i starten lidt lukket, men det er vinens tekstur, du skal lægge mærke til. Let fenolisk og bitter, det tilfører blot karakter, og den er langt fra mainstream koldgæret frugtsaftig hvidvin. Meget Middelhav, meget Italien... meget naturen destilleret til flaske. Super pris."

Info om vinen

Årgang

Druer

Producent

Lagring

3-4 mdr. på ståltank + 1-3 mdr. på flaske

Region

Alkohol

14%