Petra – Petra 2015

Producentens topvin!

  • 93 pointJames Suckling
  • 93 point(2013)Robert Parker
  • 349,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 499,00 DKK fl.

Beskrivelse

Petra - Petra 2015 er lavet på 70% Cabernet Sauvignon og 30% Merlot. I Toscana er vi på den helt rette breddegrad for, at Cabernet Sauvignon modner uden at få det grønne, let stikkende præg, som den kan få i nordligere egne. Vinstokkene gror i en blanding af ler- og kalk med en stenet overflade, der både holder på og afgiver varme til druerne og sikrer en flot modning. Udover jordbundsforholdene og det generelt gunstige middelhavsklima, så var 2015 også et rigtig flot vinår i Toscana. Der var god varme, der sikrede flot, fuld modning af alle druerne. Den slags kan naturligvis smages i det færdige produkt.

I glasset er Petra rubinrød med et lille lilla skær. Næsen mødes af en flot og insisterende duft af vilde bær, sorte kirsebær med et lækkert snert af mint, rosmarin, peber og tobaksblade. Den er spændende at drikke allerede nu, men det står samtidig klart, at oplevelsen af de tertiære noter vil blive endnu større med årene.

Petra er en moderne vingård i Toscana, hvor man ved, at der sagtens kan laves virkeligt smukke vine samtidigt med, at man afsætter et minimum af aftryk på jorden. Derfor dyrkes alt i overensstemmelse med naturens cyklus og uden brug af sprøjtemidler. Holdningen til miljø gør sig gældende i marken såvel som i vineriet. Kun det allerbedste er godt nok for jorden og til vinelskeren. Petra - Petra 2015 er producentens topvin, og det smages.

Anmelderne siger...

James Suckling: "Soft and very well-integrated red with ripe tannins and beautiful fruit with currants, walnuts and hazelnuts. Full-bodied yet fresh and focused. Drink from 2021."

Info om vinen

Årgang

Druer

,

Producent

Region

Lagring

Drikkes bedst

Alkohol