Kvinderne bag en af Italiens bedst anmeldte kultvine

Le Pupille

Maremmas bedste producent. Punktum.

Kvinderne bag en af Italiens bedst anmeldte kultvine er Le Pupille med Elisabetta Gepetti i spidsen. Elisabetta og datteren Clara er tilsammen og uden sidestykke en af Toscanas absolut bedste producenter. Der står Maremma på visitkortet, men de mindre vine slår ALT i Chianti Classico til prisen, de store Sangiovese-vine slår ALT med navnet "Brunello" til prisen, og top-toscaneren Saffredi er tidligere blevet kaldt "alt for billig" af GASTRO. Det er vel at mærke en af Italiens bedst anmeldte vine med 99 point fra James Suckling og 98 point fra Robert Parker.

Er du til klassisk toscansk vin, betaler du sædvanligvis 50% for navnet og 50% for selve vinen.
MEN
Maremma ligger for langt fra de dyre zoner til at kunne gøre brug af det dyre navn. Det betyder, at du får langt, langt mere vin for pengene. Hos Le Pupille kan du få en god italiensk rødvin til en fantastisk pris. Det har anmelderne luret for længe siden og derfor overøses Le Pupille da også igen og igen med TOP-anmeldelser for deres komplekse og sofistikerede vine.
Se alle vinene fra Le Pupille HER
Kvinderne bag en af Italiens bedst anmeldte kultvine

I Maremma i det sydvestlige og allervarmeste Toscana...

...helt ude ved havet ligger vingården Le Pupille. Denne placering har sine fordele for druerne i Le Pupilles storartede vine. Her får sol og varme nemlig lov at udvikle sødme i druerne i løbet af dagen. Om natten sørger den kølende havluft for at druerne atter kommer ned i temperatur, så det hele kan starte forfra igen dagen efter.
Det er det helt ideelle klima for druerne, der ved disse temperaturudsving bevarer den helt essentielle balance mellem frugtsyre og aroma. Vinene er prissat alt, alt for lavt eftersom Maremma endnu ikke har fået samme berømmelse som Montalcino og Bolgheri.
Vinbranchen er sædvanligvis domineret af mænd, men ikke hos Le Pupille. Her drives vingården med Elisabetta Gepetti som benhård kaptajn ved roret og i de senere år med datteren, Clara, som højrehånd. Le Pupille nyder stor respekt i hele vinverdenen og sådan har det været siden Elisabetta overtog efter sin daværende svigerfar. Det er i øvrigt ham, der har lagt navn til Saffredi i en lille sammenskrivning af San (=hellig) og Alfredi.