Sangiovese

Sangiovese er den mest dyrkede drue i Italien, og de allerbedste druer af sorten findes i Toscanas bløde bakker. Her brillerer druen i klassikere som Brunello di Montalcino, Chianti og Chianti Classico.

Sangiovese står fint solo med sine fine, og dog distinkte, noter af viol og kirsebær. Ofte bruges den i blends. I moderne italienske vine vil du ofte se, at den er en del af et blend med de store franske druer Cabernet og Merlot. Den kan dog lige så vel være blendet med klassiske italienske sorter. Har du lyst til at smage Sangiovese i dens  allerypperligste udgave uden indblanding fra andre druer? Så anbefaler vi at skele til Barone Ricasoli, Poggiarellino og Tornesi. Blot for at nævne et par stykker. Heriblandt finder du enkeltmarksvine på Sangiovese i en klasse, der får de internationale anmeldere frem i stolen for at fatte pennen og omtale dem i rosende vendinger. Er du landet på denne side, fordi du kan lide toscansk vin? Vil du hellere se alle vine fra Toscana? Så skal du i stedet klikke HER.

Smag dig frem og find din Sangiovesefavorit.