Vigneti del Salento – Leggenda Limited Release 2018

Den ULTIMATIVE meditations-vin for alle Primitivo-fans.

  • (2016)Smag på vin
  • 96 point(2016)Barego'mad
  • 94 point(2016)Vinhulen
  • 92 point(2016)Ekstrabladet
  • 98 point(2016)Luca Maroni
  • (2016)NZ Int. Wine Show 2018
149,00 kr.Før 249,00 kr.

Ikke på lager

Beskrivelse

Vigneti del Salento - Leggenda Limited Release 2018 er et sandt overflødighedshorn, både for næsen og ganen. Druerne får lov at tørre lidt ind på de gamle vinstokke for at højne sødmen og koncentrationen, før de håndhøstes i september måned. De høstes om natten, mens der stadig er stjerner at se på himlen og hvor de er kølede ned af dagens bagende varme sol. Denne nattehøst har inspireret vinmageren til at sætte en stjerne på flasken.

Er du Primitivo-fan får du i denne vin mere end du vidste, at du drømte om: Varme, charme og sødme med modne frugter (blå blommer, brombær, sorte kirsebær, tørrede figner og rosiner), der trimler rundt imellem hinanden i munden. Flot holdt på plads af behagelig frugtsyre og velintegrerede tanniner. Lang, krydret og lækker finish. Mums for alle pengene!

Anmelderne siger....

Smag på vin anmeldte Leggenda 2016 med 5 stjerner og disse flotte ord: "Heftig og koncentreret Primitivo, hvor druerne har tørret lidt ind på stokkene for at udvikle mere sukker og koncentration. Derfor har vi også en vin med masser af smag og høj på alkohol. Alkoholen er dog pænt integreret. Syren er til den lette side, mens den modne tannin giver den noget struktur over for frugtsødmen. Dufter og smager af brombær, sort blomme, kaffe, læder og vanilje. En god Primitivo, der stikker af fra de sødladne og strukturløse fætre fra regionen."

Barego'mad havde blandt mange andre rosende ord om vinen og 96 point/6 flotte stjerner følgende at sige (2016): "Leggenda er uden tvivl en af de bedste og mest fuldendte Primitivo di Manduria-vine jeg har smagt længe. Et vaskeægte hælspark fra Syditalien. Bellissimo! Denne vin er ganske enkelt født under et heldigt stjernetegn, for sikke en overbevisende magtdemonstration fremelsket på tussegamle vinstokke under sydens sol."

Vinhulen gav 94 point til 2016 og var meget glad: "Her er ingen kanter, ingen mislyde. Det er højoktan frugtpower uden at miste intensiteten eller kamme over, som man kan finde i mange andre vine af typen. Her passer tingene sammen. Imponerende friskhed også selv om man kan fornemme fadets underliggende præg i denne unge vin. Det er på alle måder velafstemt, magtfuldt og ren opvisning i, hvordan man laver kraftfuld vin uden at overdrive med fokus på harmoni."

Ekstrabladet (2016): "Sort og meget intens og koncentreret. Sorte blommer, lakrids, peber, bagte krydderier og vanilje. En powervin, forholdsvis tør i udtrykket med en lang krydret afslutning."

Server den gerne til vildt og til rødt kød. Den kan godt tåle lidt modspil fra kraftige retter. Vi anbefaler at servere Vigneti del Salento - Leggenda Limited Release 2018 ved en starttemperatur på 16-18 grader.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

16%

Druer

Producent

Drikkes bedst

2019-2029

Region

Lagring

12 måneder på amerikansk og fransk eg

Du kunne også være interesseret i...