Venturini – Ripasso “Semonte Alto” 2017

Enkeltmarks-ripasso fra topproducent

  • 90 point(2016)Flaskehalsen
  • Anbefalet(2016)Vinexpressen
  • (2015)Gastromad
  • (2015)Smag på vin
  • (2015)Vinavisen
  • GODT KØB(2015)Ekstrabladet
  • (2015)Ekstrabladet
  • 92 point(2015)Barego'mad
  • 99,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 109,00 DKK fl.

Beskrivelse

Venturini - Ripasso "Semonte Alto" 2017 er spækket med solmoden kraft fra de bedste Corvina-druer, de gamle marker i Valpolicella Classico kan levere. Og som altid, når vinen kommer fra Venturini, er det store "rigtige" vine, der kan gemmes i mange år. Druerne er håndplukket fra vinstokke, der er mere end 20 år gamle. Den begejstrer anmelderne hvert år, og vi glæder os til de får smagt på årgang 2017 også.

Konge-Ripasso fra Venturini. Semonte Alto til Danmarks laveste pris.

Der laves ikke ret mange Venturini - Ripasso "Semonte Alto" i denne årgang, så vi har ikke kunnet skaffe store mængder. Skal du prøve én Ripasso i år, så lad det være Semonte Alto 2017! Semonte Alto er en vinmark, der hvert år leverer vine med fyldig krop og en intens og meget distinkt duft, efterfulgt af en rig, koncentreret smag. Den passer rigtig godt som ledsager til middelhavs-inspireret mad, særligt pasta- og kødretter.

Server Venturini - Ripasso "Semonte Alto" 2017 ved 18 grader. Den vil have gavn af iltning en times tid, før du skal servere den.

Anmelderne siger...

Flaskehalsen 5 stjerner/90 point (2016): De overdrevet tunge Ripassoer er heldigvis ikke længere dem, man støder oftest på. Og Venturini har altid været garanter for en balanceret Ripasso-stil, hvor der er god plads til mørke frugter og krydderier, uden at det gør udtrykket tungt eller svlulstigt. Denne Classico Superiore har en relativt let kulør, og selvom der er rigtig god fylde i smagen med saftige frugter og en solid modenhed, så er det ikke overkrydret men derimod balanceret ganske smukt og nydeligt. Det gør Venturini Semonte Alto til en Ripasso, der rammer det danske efterår med bravour – også selvom aftenerne er lune og ikke nødvendigvis kalder på tonstunge madretter og vinglas. Jeg er rigtig fornøjet med denne oplevelse.

Vinexpressen (2016): "Strejf af tørret druepræg, solmodne kirsebærsten, lidt teblade og blå blommer. Slank og vellavet Valpolicella fra en af mine yndlingsproducenter i området. Flot ekstraktrigdom, længde og syre. Venturini fejler aldrig! Anbefalet."

Anmelderne siger (årgang 2015)...

Gastromad 5 stjerner: "Næsen rammes af en kraftig duft af modne blommer og en let note af eg. Vinen har en lækker saftig smag af blommer, lidt vanilje og masser af Italiensk sol. Eftersmagen er dejlig blød og halvlang. Vinen kan gemmes i en del år, og vil passe godt til klassisk Italienske simreretter, vildt, kalv og and."

Smag på vin 5 stjerner: "Til sammenligning med mange supermarkedsripassoer i samme prisklasse er der mere kød på denne, og med det frugt og syre forhold burde man prøve at glemme et par flasker væk i kælderen for at se, hvilke spændende tertiære noter, den kan udvikle."

Barego'mad 92 point: "Denne Ripasso er kraftigere og mere fyldig end en almindelig Valpolicella, men hører alligevel ikke til de tungeste drenge i klassen, hvilket klæder den rigtig godt. Den byder på flot fylde og intensitet, men er alligevel elegant og forholdsvis rank i udtrykket. Frugtintens med forfriskende syre og et saftigt let bittert tanninbid, som giver en fast og rank afslutning med god længde. Vinen udviklede sig positivt under smagningen, og nyder godt af dekantering og iltning inden servering."

 

Se alle vinene fra Venturini her.

Info om vinen

Årgang

Druer

, ,

Alkohol

Producent

Region