Venturini – Ripasso “Semonte Alto” 2015

Enkeltmarks-ripasso fra topproducent

  • Gastromad
  • Smag på vin
  • Vinavisen
  • GODT KØBEkstrabladet
  • Ekstrabladet
  • AnbefaletVinexpressen
  • 92 pointBarego'mad
  • 125,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 199,00 DKK fl.

Beskrivelse

Venturini - Ripasso "Semonte Alto" 2015 er spækket med solmoden kraft fra de bedste Corvina-druer, de gamle marker i Valpolicella Classico kan levere. Og som altid, når vinen kommer fra Venturini, er det store "rigtige" vine, der kan gemmes i mange år. Druerne er håndplukket fra vinstokke, der er mere end 20 år gamle.

Konge-Ripasso fra Venturini. Semonte Alto til Danmarks laveste pris.

Der laves ikke ret mange Venturini - Ripasso "Semonte Alto" i denne årgang, så vi har ikke kunnet skaffe store mængder. Skal du prøve én Ripasso i år, så lad det være Semonte Alto 2015! Semonte Alto er en vinmark, der hvert år leverer vine med fyldig krop og en intens og meget distinkt duft, efterfulgt af en rig, koncentreret smag. Den passer rigtig godt som ledsager til middelhavs-inspireret mad, særligt pasta- og kødretter.

Server Venturini - Ripasso "Semonte Alto" 2015 ved 18 grader. Den vil have gavn af iltning en times tid, før du skal servere den.

Anmelderne siger...

Vinexpressen Anbefalet: "Lidt mere af det hele end i den almindelige Valpolicella: Kirsebær og en lille tone af blå blommesten. Ren, indtagende og slank i smagen, der afsluttes af en lille stenfrugtsbitterhed. Anbefalet."

Gastromad 5 stjerner: "Næsen rammes af en kraftig duft af modne blommer og en let note af eg. Vinen har en lækker saftig smag af blommer, lidt vanilje og masser af Italiensk sol. Eftersmagen er dejlig blød og halvlang. Vinen kan gemmes i en del år, og vil passe godt til klassisk Italienske simreretter, vildt, kalv og and."

Smag på vin 5 stjerner: "Til sammenligning med mange supermarkedsripassoer i samme prisklasse er der mere kød på denne, og med det frugt og syre forhold burde man prøve at glemme et par flasker væk i kælderen for at se, hvilke spændende tertiære noter, den kan udvikle."

Barego'mad 92 point: "Denne Ripasso er kraftigere og mere fyldig end en almindelig Valpolicella, men hører alligevel ikke til de tungeste drenge i klassen, hvilket klæder den rigtig godt. Den byder på flot fylde og intensitet, men er alligevel elegant og forholdsvis rank i udtrykket. Frugtintens med forfriskende syre og et saftigt let bittert tanninbid, som giver en fast og rank afslutning med god længde. Vinen udviklede sig positivt under smagningen, og nyder godt af dekantering og iltning inden servering."

 

Se alle vinene fra Venturini her.

Info om vinen

Årgang

Druer

, ,

Alkohol

Producent

Region