Venturini – Amarone della Valpolicella Classico “Campo Masua” DOC 2012

Enkeltmarks-Amarone. Venturinis topvin.

  • 299,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 399,00 DKK fl.

Beskrivelse

Venturini - Amarone della Valpolicella Classico "Campo Masua" DOC 2012 er Venturinis topvin. Druerne kommer kun fra "Monte Masua"-bakkerne, og kun de bedste druer fra markens 30 år gamle vinstokke bruges til vinen. Druerne udvælges manuelt med allerstørste omhu. Ingen drue kommer tilfældigt med videre i processen.

Druerne tørres i 5 måneder. Ja, den er god nok; 150 dage. Det giver en utrolig intensitet og kan kun lade sig gøre, fordi druekvaliteten er exceptionel. Venturinis Amarone lever op til en lang række strenge krav (Venturini er en af de 13 Amarone-familier) og Campo Masua produceres derfor kun i topårgangene. Stilen er en symfoni af både klasse og kreativitet, men uden at gå på kompromis med respekten for traditionerne på området.

Vinen har en meget smuk, mørk farve og helt karakteristisk duft. Smagen er fuld af karisma med , fløjlsbløde tanniner og en eftersmag, der bliver ved at give ekko af blandt andet rosiner, tobak, mørke kirsebær, kaffe og vanilje.

 

Venturini - Amarone della Valpolicella Classico "Campo Masua" DOC 2012 har brug for iltning. Vi anbefaler, at du dekanterer den mindst to timer, før du skal servere den. Så får du den fulde fornøjelse i både duft og smag.Når du hælder den langsomt på karaffel opnår du to ting: Vinen får ilt og åbner sig mere op i duft og smag, og du undgår at få evt. bundfald med i glasset.

Vi anbefaler at nyde Campo Masua som "meditationsvin" - for sig selv. Og gerne i store glas. Den kan også sagtens serveres til f.eks. and og andre fede retter, men vær opmærksom på, at den kan stjæle billedet. Du skal med andre ord sørge for, at maden du serverer til har samme pondus som vinen. Med dét for øje, kan du sagtens kaste dig ud i vildt, fede lagrede oste og gode stege med stegeskorpe.

Se alle vine fra Venturini HER