Terre di Pietra – Mesal 2012

Terre di Pietras “Junior-Amarone” lavet på druer, der har tørret i 30 dage. SPAR 25% allerede fra 1 flaske!

149,00 DKKFør 199,00 DKK

Beskrivelse

På et vinmarked overfyldt med alskens versioner af "Ripasso", "Superiore", "Amarone" osv, der oftest intet har med den ægte vare at gøre, er det en fryd at møde en vin, der ikke tager sig ud for mere end den er, og bare smager rent og dejligt!
Sådan en vin er Terre di Pietras "Mesal". Skal man alligevel sammenligne den med vintyper de fleste af os kender, ligger den smagsmæssigt mellem Ripasso og Amarone. Hvor en Ripasso laves på Superiore-klassificerede druer, der hældes over kvaset fra enten Amarone eller Recioto, laves Terre di Pietra - Mesal 2012 på druer, der har fået lov at tørre i 30 dage. Produktionsmetoden minder altså mest om en Amarone.

Vinen er hurtigt blevet vores mest populære fra producenten, for den har det hele.

Den er rund, blød og varm med mørke søde bær i smagen, men med en tørhed og rygrad, som forventes i italiensk topkvalitetsvin. Den modne frugt matches flot af afrundede tanniner.

For vinnyderen er Terre di Pietra - Mesal 2012 muligheden for at få en række af Amarone-kvaliteterne i glasset til en fornuftig pris. Uden at gå på kompromis med kvaliteten. Vinen er nemlig af samme høje kvalitet som Terre di Pietras Amarone, men med mindre kraft og kompleksitet. Det gør den også nemmere at bruge til en række formål. Prøv den for eksempel til vildt. Vinen er som skabt til flot kød, der skal akkompagneres fremfor overdøves.

Thomas Ilkjær skriver i bogen "Amarone" om Terre di Pietra - Mesal 2012: "Mørk og kraftig med bærfokuseret og ret læskende smag". Terre di Pietra noteres som en af de nye stjerner, forfatteren venter at høre meget mere til.

Vi anbefaler vinen til mellemkraftige kødretter. Både kalv, vildt og kraftige retter med fjerkræ. En god bøf på grillen vil også være et fremragende match. Drik den ved cirka 18 grader.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

, , , ,

Drikkes bedst

Lagring