Snake Trail Wine Co. – Desert Dried Shiraz 2017

Årets vildeste australske vinkup med 16% alkohol!

  • 95 pointBarego'mad
  • Smag på vin
  • Gastromad
  • Vinavisen
  • 88,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 149,00 DKK fl.

Beskrivelse

Snake Trail Wine Co. - Desert Dried Shiraz 2017 er årets varmeste vin-nyhed: Vild, Australsk "Amarone" med 16% alkohol!

Under den bagende varme sol i South Australia gror druerne til Desert Dried. I sig selv har Shiraz-druen en koncentreret og meget fyldig smag. For at lige at skubbe niveauet endnu et nøk opad, har druerne til Desert Dried Shiraz 2017 fået lov at tørre direkte på de ældgamle vinstokke før høst for at opnå så meget koncentration, sødme og velsmag som overhovedet muligt. Lidt som du kender det fra Amarone i Norditalien, hvor metoden med at tørre druerne efter høst er mest udbredt.

Det virker måske som at gå over åen efter vand, når man uden videre arbejde eller ventetid ellers ville kunne sende et færdigt og umanerligt lækkert produkt på markedet. MEN ikke desto mindre er det dét, man har gjort. Til prisen er eksperimentet ualmindeligt vellykket og intet mindre end et fænomenalt vinkup!

Du kan roligt servere Desert Dried Shiraz 2017 for alle dine gæster, uanset smagsløg. Det er en ægte publikumspleaser, der vil behage alle ganer og sætte stemningen i vejret. Den er lækker, godt fyldig og sødmefyld med en skøn krydret undertone.

I Australien høstes der på den tid af året, der svarer til vores tidlige forår, hvorfor vinen reelt er omtrent 2½ år gammel nu. En europæisk vin fra 2017 ville til sammenligning være knap 2 år.

Vi anbefaler at ilte Snake Trail Wine Co. - Desert Dried Shiraz 2017 en halv til en hel time, før du serverer den. Så bliver den et meget behageligere bekendtskab, der åbner op for duft- og smagsindtryk på en langt mere imødekommende facon. Desert Dried Shiraz 2017 er absolut dejlig uden mad, og helt vidunderlig til krydrede simreretter.

Anmelderne siger...

Barego'mad: 6/6 stjerner // 95 point: "Desert Dried Shiraz er en oversøisk Shiraz i topform, og en vin der efterlader en med et ar fra det uforglemmelige hug, der sikrer at denne vin ikke går i glemslen."

Smag på vin gav 5 stjerner og sagde: "Bom! Kraftfuld og 16 procent. Noget af en bombe at sætte på bordet [...] Dufter af blommemarmelade, eukalyptus, lakrids og vanilje. Samme indtryk i smagen, hvor vi også har noget pebermynte. Halvtør med medium syre og pæn tannin, stor smagskoncentration[...]"

 

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Drikkes bedst

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...