Toscansk – Smagekasse

Tag med på vintur i Toscanas bakkede landskab

670,00 DKKFør 1.134,00 DKK

Ikke på lager

Beskrivelse

I Toscanas bakkede landskab har vi fundet 6 forskellige vine, der hver især repræsenterer druesorter, områder og fremstillingsmetoder som vi allerbedst kan lide dem. Vi har pakket en smagekasse til dig, der tager dig med rundt på de toscanske skråninger.

Sådan her har vi sammensat toscansk smagekasse:

Fra Chianti Classico har vi pakket:
::Monte Bernardi - Retromarcia 2016: Normalt 149,- pr. flaske
::Monte Bernardi - Tzingarella 2016: Normalt 169,- pr. flaske

En god Chianti Classico - så bliver det næppe mere toscansk!
Retromarcia betyder "bakgear". Navnet hentyder til, at man er vendt tilbage til de gamle dyder om at give vinen god tid og ro til at udvikle den store, komplekse smag. Dette er en af områdets bedste Chiantier, og lagres faktisk længe nok til at kunne kaldes en Riserva. Det praler producenten dog ikke med.
Tzingarella: Supertoscaner lavet på Bordeaux-blend fra nogle af Monte Bernardis bedste sydvendte marker. Enormt elegant vin med et internationalt touch.

Fra Bolgheri har vi pakket:
::Barone Ricasoli - Bolgheri DOC 2015: Normalt 249,- pr. flaske.
::Podere Sapaio - Volpolo 2015: Normalt 249,- pr. flaske.

Barone Ricasoli er blevet til som et samarbejde mellem Kongen af Chianti - Barone Ricasoli - og italiens bedste vinmager, Carlo Ferrini.
Druesammensætningen er - typisk for Bolgheri - fransk: Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot. Smagen er dog hamrende toscansk og med enormt potentiale. Netop potentialet er en af grundene til James Sucklings fantastiske anmeldelse på 93 point på 2013-årgangen. Vi ser frem til anmeldelsen af 2015-årgangen, der var et uovertruffent vinår i Italien.

Sapaios marker ligger klos op ad de dyreste kultmarker, og topvinen "Sapaio" får HVERT år de eftertragtede 3 glas i Gambero Rosso. Volpolo er - ligesom de fleste andre topvine i Bolgheri - lavet på franske druer. Her Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot. Vi har dog set flere anmeldere kalde den for en Sangiovese-vin. Vi kan udemærket godt forstå hvorfor: Den smager ærketoscansk! Én gang for alle maner den myten om, at alle Bolgheri-vine er "flade" til jorden.

Og slutteligt har vi fra Maremma pakket:
::Le Pupille - Morellino di Scansano Riserva 2014: Normalt 169,- pr. flaske.
::Le Pupille - Pelofino 2017: Normalt 139,- pr. flaske.

Le Pupille har vist sig som værende en af Toscanas absolut bedste producenter. Der står Maremma på visitkortet, men de mindre vine slår ALT i Chianti Classico til prisen, de store Sangiovese-vine slår ALT med navnet "Brunello" til prisen, og top-toscaneren Saffredi er tidligere blevet kaldt "alt for billig" af GASTRO. Det er vel at mærke en af Italiens bedst anmeldte vine med 100 point fra James Suckling og 98 point fra Robert Parker.
Drik Pupilles Morellino til en af de klassiske italienske retter med tomat. Så sparer du flybilletten til Italien - det er nemlig præcist som at sidde i Toscana en lun sommeraften og nyde duftene.

Pelofino er en supertoscaner og lillebroren til kultvinen Saffredi fra Le Pupille. Den har fået en god sjat af de druer, der normalt ville havne i Saffredi (der koster det 7-dobbelte), og vinen har efter vores mening aldrig været bedre end i 2017. Vi anbefaler den til alle de italienske klassikere med tomat, en god frokost og i særdeleshed til en rigtig god pizza.

Skulle du under normale omstændigheder købe 1 flaske af hver vin, ville de samlet koste 1134 kr -
Køb toscansk smagekasse NU til 690,- SPAR 444,-

Info om vinen