Marjan Simčič – Pinot Noir Opoka Cru 2016

Håndforkælet Pinot Noir fra “Sloveniens Toscana”

  • 93 point(2015)James Suckling
  • 349,00 kr.ved køb af 6 flasker ellers 449,00 kr. pr. flaske

Beskrivelse

Marjan Simčič - Pinot Noir Opoka Cru 2016 har en flot medium rubinrød farve og en tæt og lokkende aroma af mørke kirsebær, blomme og brombær. Nedenunder de primære frugter gemmer der sig fine lag af vanilje, eg og røg, champignon og sort peber. Det er en tør, frisk vin med fintkornede tanniner. Elegant og fyldig krop. I smagen kommer noterne fra duften frem igen. Nu ledsaget af søde krydderier og en behageligt røget undertone. Kompleks og harmonisk og ganske sikkert en oplevelse, der vil vokse i takt med, at den ligger i kælderen.

Marjan Simčič - Pinot Noir Opoka Cru 2016 er håndforkælede druer fra de hænger på stokkene til de ender i dit glas. I en højde på 150-250 moh. dyrker Marjan Pinot Noir-druerne med håndkraft. Det er helt i overensstemmelse med gammeldags landbrugsprincipper og uden brug af sprøjtemidler. Produktionen foregår altså helt på naturens præmisser.

Regionen Brda i det vestlige Slovenien refereres ofte til som det slovenske Toscana. Og det giver faktisk god mening, for ikke alene har landskabet de samme karakteristiske bakker; vinmarkerne vender også mod den vestlige kyst og har bjergene i ryggen. Præcis som i Toscana. Druerne håndhøstes i midten af september. Herefter har mosten skindkontakt i 14 dage. Lagres i 27 måneder på  barriques (heraf er cirka 30% nye fade) og minimum 10 måneder på flaske, før den frigives til salg.

Vi anbefaler at servere den af store glas ved 16-18 grader. Du kan servere den til mange forskellige retter, og retter med svampe vil få det bedste frem i både vinen og maden.

Anmelderne siger...

James Suckling (2015): A ripe but focused and complex pinot noir that shows dried cranberries, earth, cumin and black pepper. Medium-to full-bodied with a supple but chewy core of tannins and dried-strawberry flavors. Silky and sleek, but juicy and rich.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

13,5%

Druer

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...