Romagnoli – APE Gutturnio Superiore 2019

Flot sammenstik på Barbera og Croatina

  • 99,00 kr.ved køb af 6 flasker ellers 149,00 kr. pr. flaske

Beskrivelse

Romagnoli - APE Gutturnio Superiore 2019 er et blend bestående af Barbera (60%) og Croatina (40%. Druerne fra udvalgte plots på østvendte skråninger høstes først, når de er fuldt modnede. Indbydende noter af mørk, moden frugt og behagelige hints af grafit. Tør, men saftig vin med en flot integreret alkoholprocent i den høje ende. Lang, vinøs og vedholdende finish.

Mosten macererer i 16 dage med daglig overpumpning og délestage. Fermenteringen foregår med udvalgte gærstrenge ved 28-30 grader. Den lagrer herefter 15 måneder på store, franske egefade, før det endelige sammenstik af de 2 druer. Vinen tappes ufiltreret på flaske, hvor den lagrer endnu et år, før den frigives til salg. At vinen er ufiltreret betyder flere ting: For det første gør man det for at holde så meget smag i vinen som muligt. Det betyder også, at du kan opleve bundfald i den, og at er det er et godt og prisværdigt tegn. Du kan undgå at få det med over i glasset ved at stille den op nogle timer, før du trækker proppen af. Vil du sikre dig ekstra, så dekanterer du den også. Vi foretrækker selv blot at skænke lidt forsigtigt fra flasken.

Romagnoli - APE Gutturnio Superiore 2019er en del af APE-serien fra Romagnoli. APE-navnet er kommet til veje på flere måder:
For det første er det på italiensk navnet på den bi, som vinbønderne er så afhængige af i forhold til naturlig bestøvning. Dernæst er det et akronym over vinmagerens navn:
A Alessandro
P Perini
E Enologo (ønolog=vinmager)

Alle flasker er nummererede. Der er produceret 6622 flasker Romagnoli - APE Gutturnio Superiore 2019

Info om vinen

Årgang

Alkohol

15%

Druer

,

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...