Ponte Lungo – Selenia Zinfandel 2019

Suveræn Zinfandel i perfekt årgang.

  • 98 pointLuca Maroni
  • 79,00 kr.ved køb af 6 flasker ellers 149,00 kr. pr. flaske

Ikke på lager

Beskrivelse

Ponte Lungo - Selenia Zinfandel 2019 er svaret på dine drømme, hvis du er vild med de sødmefulde, frugtrige vine på Zinfandel.

Alle gik i selvsving over sidste årgang af Selenia Zinfandel, der var et brag af en sødmefuld og muskuløs vin, og den nye årgang 2019 er efter vores mening endnu bedre. Ponte Lungo står bag Danmarks største online-vinsucces, Curioso. Omsider har producenten frigivet den nye årgang af topvinen Selenia, som er lavet på 100% Zinfandel/Primitivo. Stilmæssigt er Selenia Zinfandel 2019 i samme boldgade som Curioso, som du måske også kender, men dog med langt mere kraft og sødme.

Ponte Lungo har fundet Italiens bedste og mest solmodne Zinfandel/Primitivo-druer. De er høstet en lille smule senere, end man traditionelt ville gøre. Ved at lade dem tørre lidt ind på stokkene opnås en større koncentration i druerne og dermed et bedre udgangspunkt for at skabe en flot og fyldig vin. Resultatet er en regulær smagsbombe med overvældende flot frugt, behagelig sødme og velsmag.


Italienske rødvine fremstillet af tørrede eller sent høstede druer (som Selenia Zinfandel), vinder mere og mere frem. Grunden til dette skal findes i, at mange af de blå italienske druesorter er meget syreholdige. For mange vinnydere kan det give en fornemmelse af at munden strammer sig sammen. Når man i stedet tørrer druerne eller høster dem senere end sædvanligvis, så afrundes den ellers så fremtrædende syre og vinens frugt får et større spillerum at udfolde sig i. Resultatet er bløde, runde vine med en lang og blød eftersmag. Til prisen er den ganske enkelt et formidabelt køb!

Hvad skal man spise til?

Vi anbefaler Ponte Lungo - Selenia Zinfandel 2019 til kraftige kødretter, gerne krydrede. Også sammenkogte retter, lufttørret kød eller mørk chokolade. Den er fremragende uden mad også til et glas i utide.

Er du kun til de knastørre og stringente klassikere? I så fald anbefaler vi i stedet at købe et par kasser til naboen. Han/hun vil elske dig for det!

Ponte Lungos holdning til god vin er, at alt for mange producenter sætter en dyd i at bruge gamle principper for at opnå gamle resultater. I stedet for har man hos Ponte Lungo valgt 100% at fokusere på at lave et velsmagende glas vin.

 

Info om vinen

Årgang

Alkohol

14,5%

Druer

,

Producent

Drikkes bedst

2020-2025

Lagring

8 måneder på amerikansk eg