Ponte Lungo – Governo 2018

En crowd-pleaser af en frugtbombe med sødme, fedme og saftighed.

  • 98 pointLuca Maroni
  • (2017)Vinavisen
  • (2017)Gastromad
  • FUNDVIN(2017)Vinbladet
  • KANONvin til spotpris + fremragende til prisen(2017)Vinhulen
  • (2017)Vinhulen
125,00 DKK

Beskrivelse

Ponte Lungo - Governo 2018 rammer lige midt i hjertekulen hos mange danskere. Udover den gode smag skyldes det også en anden faktor: Den store fornøjelse vi heroppe nordpå finder ved at nyde en god Amarone med duft og smag af fuldmodne kirsebær, solbær og mørk chokolade skal man som regel til lommerne for at få. Men vidste du godt, at man i 'gamle dage' i Toscana ofte producerede en vin, der smagsmæssigt er en spejling af Amarone?

Governo er en særlig toscansk vintype, der egentlig var gået lidt i glemmebogen.

Men ikke blandt kendere, der længe har måtte søge forgæves efter Governo-vine, der er til at betale. Ponte Lungo har derfor genoptaget produktionen, da den internationale efterspørgsel og presset blev ved at stige. Produktionsmetoden kender man helt tilbage fra det 14. århundrede, så der er sådan set ikke tale om nogen ny opfindelse. Tørringen af druerne medvirker til at afrunde Sangiovese-druen. Ponte Lungo dyrker i udstrakt grad Sangiovese-druen til flere af deres succes-vine og det er netop den, der anvendes til Governo-vine.

På samme måde som man kender det fra Amarone-vine, er Governo baseret på tørrede druer. Hvor druerne til Amarone tørrer i kasser efter høst, får druerne til Ponte Lungo - Governo 2018 lov at tørre på stokkene før høst. I den bagende toscanske sol er resultatet en varm, rund og blød vin. Den får en lidt lavere alkoholprocent end man ellers kender det fra andre vine baseret på tørrede druer. Til gengæld er der en anelse restsukker i vinen, som runder den rigtig flot af. Er du normalt glad for de store, runde frugtrige vine som f.eks. Amarone og Ripasso, vil Governo være lige noget for dig.

Kan du undvære, at der står Amarone på etiketten, hvis smagsoplevelsen er den samme? Så er det her din nye vin til gæster og fester. Både før, under og efter maden.

Anmelderne siger...

Vinbladet gav årgang 2017 prædikatet 'FUNDVIN' og skrev følgende: "Moden, mørk, frisk duft, meget ren i sit udtryk. Lækker, moden smag med cremet tannin og frisk, moden frugtagtig eftersmag med let sødme. Utrolig meget vin til prisen."

 

Info om vinen

Druer

Producent

Alkohol

13,5 %

Årgang

Drikkes bedst

Lagring

Region

Du kunne også være interesseret i...