Ponte Lungo – Curioso 2017

Toscansk “Ripasso” med 98/99 point – Kåret til Italiens bedste vin!

  • 92 pointBarego'mad
  • Flaskehalsen
  • KANONvin til spotprisVinhulen
  • Gastromad
  • (2016)Vinhulen
  • KANONVIN til prisen(2016)Vinhulen
  • (2016)Flaskehalsen
125,00 DKK

Ikke på lager

Beskrivelse

Du har helt sikkert stiftet bekendtskab med de tørre og ranke toscanske vine, der næsten snerper i munden, fordi de SKAL serveres med mad for at give det fulde udbytte.
Dette er noget HELT andet!

Pontelungo har specialiseret sig i at lave runde, solmodne vine med masser af krop og god sødme.

I Ponte Lungo - Curioso 2017 opnås det ved at tørre en del af Sangiovese-druerne, præcis som det kendes fra f.eks. Amarone. Det lyder ikke særligt toscansk! Indrømmet - det er også en ret atypisk stil for Toscana.
Men det virker!
Stilen minder mest af alt om en rigtig god Ripasso, men med endnu mere frugt og et hint af den særlige Sangiovese-velsmag, som kun opnås i Toscana.

Resultatet er et overflødighedshorn af frugtnuancer og behagelig sødme med fuldmodne amarena-kirsebær og et hint af kakao.
Der gemmer sig midt i al frugten en lille, frisk frugtsyre. Men kun lige præcis nok til at Curioso faktisk også kan fungere som madvin.

Curioso passer nemlig til de fleste lejligheder både med og uden mad: Et glas i utide, familiefesten, hverdagens gode hjemmelavede retter, et dejligt glas med snacks når dagen er overstået.

Pontelungos holdning til god vin er, at alt for mange producenter sætter en dyd i at bruge gamle principper for at opnå gamle resultater - istedet for 100% at fokusere på at lave et velsmagende glas vin.

Og det er lykkedes!

Den italienske vinguru, Luca Maroni, tildeler således Curioso hele 98 ud af 99 mulige point. Det er helt ekstravagant for en vin i denne prisklasse! Er du til vin med så meget frugt, at den nærmest vælter ud af glasset, så anbefaler vi Curioso på det varmeste!

Anmelderne siger...

Barego'mad: "I glasset er den flot mørk rubinrød, og ud af næsen vælter solmodne mørke frugter som Amarena-kirsebær, blommer, hindbær, kakao, eg og diskrete noter af julekrydderier. Smagen er blød og fyldig, og byder på tætpakket frugt, som blidt kærtegner tungen i ledtog med en frisk underliggende syre og bløde velpolerede tanniner. Eftersmagen er forholdsvis intens og dejlig behagelig med en velafstemt sødme uden den helt store dybde. Ponte Lungo Curioso 2017 er som skræddersyet til de danske ganer, og præsterer stabilt hele vejen."

Flaskehalsen: "Det her er en decideret bestseller, og det forstår man altså godt. Den er blød, men den har stadig de krydrede modspil med en god dybde, der sikrer, at det ikke bliver den rene slikbutik. Det er blødt, det er sødt – men det er også modent og rankt. Den kan altså noget, denne vin, og du får både masser af vin og nydelse for en ganske lille skilling her."

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

,

Producent

Region

Lagring

Drikkes bedst