Ponte Lungo – Armano Rosso 2019

“Perfekt modnet Amarone-klon” i skøn varm årgang

  • 98 pointLuca Maroni
  • (2017)Vinavisen
  • (2017)Gastromad
135,00 kr.

Beskrivelse

Ponte Lungo - Armano Rosso 2019 er et absurd godt vinkup i Amaronestil med 15% alkohol til crazy pris!

Hvis du blindsmager Armano Rosso kan det sagtens tænkes, at du får en vis norditaliensk vin ind på lystavlen. Produktionsmetoden med at tørre druerne, minder da også vældig meget om. Forskellen er 'blot', at der her er brugt 100% Primitivo-druer - ellers ville tryllekunsten heller ikke kunne lade sig gøre til den pris. Selve smagen er dog langt dyrere. Så skal man selvfølgelig spørge sig selv, om man kan leve med kun at betale for smagen og ikke for navnet...

Farven er flot, dyb rød og næsen byder på en skøn buket af mørke, tørrede frugter. De frugter, der først og fremmest byder op til dans i glasset og ikke mindst i munden, er mørke blommer, brombær og Amarena-kirsebær. Ponte Lungo - Armano Rosso 2019 har en lang, flot finish og vil være en god ledsager til et godt stykke kød med kraftig sauce til.

2019 i Puglia var vejrmæssigt fint afstemt med ligelige fordeling af sol og varme og lige tilpas med vand. Lige som druerne kan lide det. For at opnå ekstra sødme i druerne, lod man dem sidde lidt ekstra på stokkene,så man næsten kunne høste rosiner. Efterfølgende tørrede man druerne som vanligt, men naturen havde allerede gjort den største del af arbejdet direkte på stokkene. Derfor har den en meget ren og sødmefuld smag med en fin balanceret frugtsyre til at tøjle modenheden.

Grænsen for hvor meget vellavet velsmag du får per krone i Armano når helt nye højder!

Anmelderne siger...

Luca Maroni: 98 point

Vinavisen: 5/5 stjerner (2017)
"En rimelig rødvin til en rimelig pris. En vin med frugt, sødme og tilpas syre. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet. 15% alkohol, men ingen spritkant. Flot flaske. Det er så afgjort en madvin, der lægger op til en godt krydret bøf."

Gastromad: 5/6 stjerner (2017)
"Lækker halvfed, blød og rund vin med smag af mørke bær, vanilje og chokolade. [...] Vinen er lavet på amarone metoden med tørrede druer, hvilket kan antydes i smag og eftersmag, som gør den halv fed og rund. Eftersmagen er halvlang og intens. Vinen vil passe godt til halvkraftige gryderetter, oksekød."

Info om vinen

Årgang

Alkohol

15%

Druer

Producent

Region