Monte Bernardi – Tzingarella 2017

Stor og meget frugtdreven supertoscaner i varm årgang

  • 95 point(2009)Fallstaff
  • Best Wine(2008)Slow Wine Guide
  • A cut above superior(2010)Walter Speller for Jancis Robinson
129,00 DKKFør 199,00 DKK

Beskrivelse

Monte Bernardi - Tzingarella 2017 er en stor, livlig og meget frugtdreven supertoscaner, der snyder mange vinelsker. Mange ville nemlig nok tro, at den var lavet på ren Sangiovese.

Druerne til Monte Bernardis TOPvin Tzingana dyrkes på en lille del af producentens allerbedste marker, hvor der er optimale forhold for de franske druer. For at sikre, at Tzingana vedbliver at være en af italiens bedste vine, så bruger man kun druerne fra de allerældste vinstokke til Tzingana. Det kommer os vinelskere til gode. Her er forklaringen: Til Tzingarella kommer druerne fra de vinstokke på den samme mark, som endnu ikke er tudsegamle. De har dog stadig den præcis samme optimale placering i forhold til sol og jordbundsforhold.

Monte Bernardi - Tzingarella 2017 har en intens og vældig frugtrig, kraftig krop. Tzingarella er blød og alligevel frisk og saftig med afrundede tanniner og intens frugt, der forkæler både næse og mund. Vinen har en vedholdende og vidunderlig behagelig finish.

Monte Bernardi - Tzingarella 2017 er ufiltreret for at holde så meget smag i vinen som muligt. Oplever du bundfald i den, er det derfor et godt og prisværdigt tegn. Du kan undgå at få det med over i glasset ved at stille den op en dags tid, før du trækker proppen af. Vil du sikre dig ekstra, så dekanterer du den også. Vi foretrækker selv blot at skænke lidt forsigtigt fra flasken.

Smag på flere årgange af Monte Bernardi - Tzingarella

Vi har lige for tiden tre årgange af Monte Bernardi - Tzingarella på lager. Det giver jo en lyst til at smage årgangene op imod hinanden.

Hvor 2015 i Italien var det perfekt varme vin-år med vidunderligt modnede druer, bød 2016 på et lidt mere alsidigt vejrlig. Mange vineksperter mener, at det har givet sig udslag i en anelse mindre frugt, men mere struktur i vinene sammenlignet med 2015. 2017 minder mest om 2015, men er endnu mere frugtdreven. Det er ikke nødvendigvis en gemmeårgang, men i de unge år er det pragtfulde vine. 2018 var derimod mere saftig og kodeordet her er silkeblød elegance. Om du foretrækker årgang 2016, 2017 eller 2018 af vinene, kan du selv bedømme ved din egen smagning.

Monte Bernardis vine er alle dyrket uden brug af sprøjtemidler.

Info om vinen

Årgang

Drikkes bedst

Druer

, , ,

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...