Monte Bernardi – Tzingarella 2016

Stor og livlig toscaner i fremragende årgang.

  • A cut above superior(2010)Walter Speller for Jancis Robinson
  • 95 point(2009)Fallstaff
  • Best Wine(2008)Slow Wine guide
129,00 DKKFør 199,00 DKK

Beskrivelse

Monte Bernardi - Tzingarella 2016 har en særlig drue-historie: Druerne til Monte Bernardis TOPvin Tzingana dyrkes på en lille del af producentens allerbedste marker, hvor der er optimale forhold for de franske druer. For at sikre, at Tzingana vedbliver at være en af italiens bedste vine, så bruger man kun druerne fra de allerældste vinstokke til Tzingana. Det kommer os til gode, fordi til Tzingarella kommer druerne fra de vinstokke på den samme mark, som endnu ikke er tudsegamle, men har den præcis samme optimale placering i forhold til sol og jordbundsforhold.
Det er en stor livlig og supertoscaner, der snyder mange vinelskere. Mange ville nemlig nok tro, at den var lavet på ren Sangiovese.

Intens frugtrig, kraftig krop. Blød og alligevel frisk med afrundede tanniner, intens frugt. Vedholdende og vidunderlig finish.

Smag på flere årgange af Monte Bernardi - Tzingarella

Vi har lige for tiden tre årgange af Monte Bernardi - Tzingarella på lager. Det giver jo en lyst til at smage årgangene op imod hinanden.

Hvor 2015 i Italien var det perfekt varme vin-år med vidunderligt modnede druer, bød 2016 på et lidt mere alsidigt vejrlig. Mange vineksperter mener, at det har givet sig udslag i en anelse mindre frugt, men mere struktur i vinene sammenlignet med 2015. 2017 minder mest om 2015, men er endnu mere frugtdreven. Det er ikke nødvendigvis en gemmeårgang, men i de unge år er det pragtfulde vine. 2018 var derimod mere saftig og kodeordet her er silkeblød elegance. Om du foretrækker årgang 2016, 2017 eller 2018 af vinene, kan du selv bedømme ved din egen smagning.

Monte Bernardis vine er alle dyrket uden brug af sprøjtemidler.

(Bemærk: Billedet viser årgang 2015. Vinen er Monte Bernardi - Tzingarella 2016)

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

, , ,

Producent

Region

Drikkes bedst

Du kunne også være interesseret i...