Monte Bernardi – “Sa’etta” Chianti Classico Riserva 2016

TOP-elegant sangiovese fra Chianti Classico. Under 3 kasser tilbage.

  • 95 pointMichael Schmelzer
  • 94 pointRené Langdahl
249,00 DKKFør 349,00 DKK

Beskrivelse

Monte Bernardi - "Sa'etta" Chianti Classico Riserva 2016 har stor kompleksitet og mineralitet, der får tankerne hen i retning af Brunello. Kun de bedste druer smutter igennem nåleøjet til denne enkeltmarks-chianti classico. Vinstokkene gror i sandsten med højt-reflekterende kvarts indlejret. Det reflekterer solens stråler og sørger for perfekt modnede druer og en kompleks mineralitet i vinen

Den flotte rubinrøde farve lokker en nærmere og første møde med næsen byder på modne brombær, kirsebær og violer - typisk sangiovese. Smagen følger op med en tør varme, frisk saftighed, afrundede elegante tanniner og intens lang finish.

Østrigsk og tysk eg - som vinen er lagret på - afgiver ikke nær så meget smag til vinen som fransk eg gør, så her understøttes vinens elegance virkelig flot.

Monte Bernardi - "Sa'etta" Chianti Classico Riserva 2016 er dyrket uden brug af sprøjtemidler. Vinen er ufiltreret for at holde så meget smag i vinen som muligt. Oplever du bundfald i den, er det derfor et godt og prisværdigt tegn. Du kan undgå at få det med over i glasset ved at stille den op nogle timer, før du trækker proppen af. Vil du sikre dig ekstra, så dekanterer du den også. Vi foretrækker selv blot at skænke lidt forsigtigt fra flasken.

Anmelderne siger...

René Langdahl: "En af de sidste års klareste løft og efterhånden appellationens duks, selvom han ikke engang er italiener eller toscaner. Eucalyptuskrydret og aromatisk sangiovese med animalske indslag, reduktion sandsynligvis, med sødmefuldt og mildt bittert tranebærskind nedenunder. Fyrig syre."

Du kunne også være interesseret i...