Monte Bernardi – Retromarcia 2016

Velstruktureret og saftig Chianti Classico i prægtig årgang.

  • A humdingerWalter Speller for Jancis Robinson
  • 92 point(2015)Wine Enthusiast
115,00 DKKFør 199,00 DKK

Ikke på lager

Beskrivelse

Monte Bernardi - Retromarcia 2016 er en Chianti Classico lavet på 100% Sangiovese. Den er lavet i ærkeklassisk stil og resultatet er en vin, der er både frisk og frugtig med en medium krop og flot balance. Retromarcia kan bryste sig af at være velstruktureret med en saftig frugtsyre og en lang, lækker finish.

'Retromarcia' betyder bakgear/at bakke på italiensk. Med navnet understreger Monte Bernardi, at du kan forvente en Chianti Classico, der ikke alene er lavet i Toscanas historiske område. Retromarcia er samtidigt en vin, der understreger den naturlige elegance og charme i Sangiovese-druen.

Vinen har lagret i en blanding af 18 måneder på store egefade (70% af vinen), 30 % af vinen er lagret på betontanke og gamle tonneaux. Endelig lagrer den 3 måneder på flasken, før den frigives til salg. Den er absolut drikkemoden nu, men du kan også sagtens vente til den har 10 års tid på bagen. Så har den udviklet sig med en helt anden kompleksitet.

Vi anbefaler at nyde Retromarcia med alle de klassiske toscanske retter som ledsagelse. Prøv den også til mellemlagrede oste.

Vinen er ufiltreret for at holde så meget smag i vinen som muligt. Oplever du bundfald i den, er det derfor et godt og prisværdigt tegn. Du kan undgå at få det med over i glasset ved at stille den op nogle timer, før du trækker proppen af. Vil du sikre dig ekstra, så dekanterer du den også. Vi foretrækker selv blot at skænke lidt forsigtigt fra flasken.

Info om vinen

Årgang

Druer

Producent

Region

Lagring

Drikkes bedst

Du kunne også være interesseret i...