Monte Bernardi – Chianti Classico Riserva 2015

Essensen af Sangiovese i fantastisk årgang!

  • A cut above superior(2014)Walter Speller for Jancis Robinson
  • Best Classic Italian(2012)Food & Wine
  • Highly recommended(2009)DECANTER
  • 149,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 249,00 DKK fl.

Beskrivelse

Monte Bernardi - Chianti Classico Riserva 2015 er en både elegant og medium-fyldig Chianti Classico. Den er lavet på 95% Sangiovese og 5 % Canaiolo. Druerne er høstede fra vinstokke, der er over 40 år gamle. Vinen har de fineste, bløde tanniner og den frugtige intense duft af kirsebær, der kendetegner Sangiovese.

2015 var et suverænt godt vinår i Italien. Vejret var perfekt og vinmagerne kunne ikke ønske sig mere gunstige forhold at arbejde under. Smagen er elegant, og fornemmelsen i munden er helt blød. En yderst behagelig frisk og velafbalanceret harmonisk oplevelse. Den slutter af med lang, flot eftersmag, der nærmest ingen ende vil tage.

Du kan sagtens få en rigtig skøn vinoplevelse, hvis du åbner Monte Bernardi - Chianti Classico Riserva 2015 nu, som vi gjorde. Den er efter vores vurdering helt bestemt drikkeklar. Men som med mange sangiovese-baserede vine, så venter der en anden oplevelse med en mere kompleks karakter, hvis du venter nogle år. Det er jo et valg mellem to goder, så der er ikke noget forkert valg. Vores bedste vintip er derfor at købe en hel kasse, så du kan følge udviklingen over årene.

Vinen er ufiltreret for at holde så meget smag i vinen som muligt. Oplever du bundfald i den, er det derfor et godt og prisværdigt tegn. Du kan undgå at få det med over i glasset ved at stille den op en dags tid, før du trækker proppen af. Vil du sikre dig ekstra, så dekanterer du den også. Vi foretrækker selv blot at skænke lidt forsigtigt fra flasken.

Monte Bernardi dyrker deres marker uden brug af sprøjtemidler.

Info om vinen

Årgang

Producent

Region

Alkohol

Drikkes bedst

Druer

,

Lagring

Du kunne også være interesseret i...