Marrone – Dolcetto d’Alba Superiore Carlot 2019

Meget velstruktureret Dolcetto i fin harmoni med fyldig krop

115,00 kr.Før 169,00 kr.

Beskrivelse

Marrone - Dolcetto d'Alba Superiore Carlot 2019 er en meget velstruktureret Dolcetto med en flot harmoni imellem Dolcettoens karakteristika og en fyldig krop. Flot intens rød med et snert af lilla nuancer. Dufter af frisk frugt med kirsebær i front. Det er en tør vin med en behagelig friskhed og et snert af skovbær. Druerne er dyrket i Madonna di Como. Malolaktisk fermentering i 3000 liters tønder efterfulgt af 4 måneder i ståltanke sur lies.

Selve ordet 'dolcetto' er et diminutiv af det italienske ord for sød, 'dolce', og betyder 'lille søde'. Dolcetto-druen er dog ingen af delene. I hvert fald ikke, hvis man sammenligner den med sig selv. I forhold til de andre klassiske piemontesiske druer Nebbiolo og Barbera er der dog alligevel noget om snakken. Dolcetto leverer lette rødvine med let syre og fine tanniner. Mange norditalienere foretrækker Dolcetto til hverdagens retter.

Vi anbefaler at servere Marrone - Dolcetto d'Alba Superiore Carlot 2019 ved 15-16 grader.

Om Marrones pertentlige arbejde i marken.

Marrone dyrker deres marker i Piemonte med nøje udvalgt organisk gødning, og alt arbejde i marken er håndarbejde. I marken sikrer de sig imod tørke ved at beskære rødderne i det øverste jordlag. På den måde tvinger de vinstokkenes rødder til at søge dybere ned efter vand. Skulle sommeren blive usædvanlig tør, har de dermed på naturlig vis sikret planten vand. Begynder man først at vande jorden oppefra, vil rødderne nemlig automatisk søge opad. Resultatet af den metode vil være den sikre død for vinstokkene. Det skyldes, at rødderne ikke kan vendes, når de først er begyndt at gro opad.

Marrone er meget opmærksomme på, at de er del af et øko-system og ønsker, at der kan dyrkes fremragende vine på markerne i mange generationer frem. Lige nu er det 3. og 4. generation, der i fælles passion skaber fremragende vine. Men 5. generation har allerede set dagens lys, og mon ikke kærligheden til vinen kommer ind med modermælken i også dén generation.

Se alle vine fra Marrone her.

Info om vinen

Druer

Producent

Region

Alkohol

14%

Årgang

Du kunne også være interesseret i...