Le Salette – Ca’ Carnocchio 2016

Sandsynligvis den allerbedste lasagne-vin du får i år.

  • 92 pointJames Suckling
  • 199,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 249,00 DKK fl.

Beskrivelse

Le Salette - Ca' Carnocchio 2016 er en rig og fyldig vin med aromaer af modne, sorte kirsebær, viol, vanilje, pibetobak og et lille strejf af kaffebønner. Blød og behagelig i munden med fløjlsbløde tanniner. Vi anbefaler Ca' Carnocchio 2016 til pastaretter, grønt, asparges- eller svamperisotto. Den er også fremragende til en hjemmelavet lasagne med en god portion grøntsager i. Der er ingen grund til ikke også at servere den til en god steg med stegeskorpe. Server den ved 16-18 grader. Gerne i vinglas af en vis størrelse, så du kan få næsen ned i og nyde duften.

I marken er der streng drueselektion under den manuelle høst. Druerne tørrer herefter i 3 måneder, før vinen lagrer 24 måneder på barriques og endelig 6 måneder på flaske, før den frigives til salg. Opbevarer du den køligt og mørkt, kan du snildt gemme den i op til 15 år.

Druefordelingen i er 90% Corvina og Corvinone, 10% Croatina, Rondinella og Oseleta. Alle klassiske Valpolicella-druer.

Anmelderne siger...

 

James Suckling: "Slightly raisiny edge to the ripe black fruit here on the nose, following through to a medium palate that is surprisingly well structured and refined for this category. The tannins are firm, but the fruit persists. Neat and tidy, but needs a couple of years to even out. Try in 2023." (smagt april 2021)

Om  Le Salette

Denne lille producent laver nogle af Valpolicellas smukkeste vine. Vinene er tilsyneladende komplet uberørt af internationale trends og ønsker - de er deres egne, og et resultat af hver enkelt lille marks helt særlige placering. Vinene fra Le Salette er usædvanlige både i forhold til kvalitet og stil. Smagen (og det gælder alle vinene - fra billigst til dyrest) er uhyre ren, og man kan ganske enkelt smage, hvor streng drueudvælgelsen til alle vinene har været. Det giver et slutprodukt af overordentlig høj kvalitet.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Drikkes bedst

Druer

, , , ,

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...