Le Salette – Amarone della Valpolicella 2013

De danske anmelderes favorit-Amarone!

  • Flaskehalsen
  • Anders Grøndahl
  • Gastromad.dk
  • Ekstrabladet
  • 91 pointWine Enthusiast
399,00 DKK

Ikke på lager

Beskrivelse

Le Salette laver en af de berømteste Amaroner overhovedet, Pergole Vece. I sædvanlig overlegen stil viser producenten dog, at alle Amaroner i sortimentet er noget ganske særligt. Det ikke er uden grund, at de af mange betragtes som verdens bedste.

Stilen er klassisk Valpolicella og kombinationen af kraftigt præg af tørrede druer samt struktur, giver nogle af Italiens mest madvenlige Amaroner.
Blandt mange vinentusiaster, der normalt ikke bryder sig om Valpolicella, står Le Salettes Amaroner derfor som noget helt særligt.

Le Salette laver nogle af Valpolicellas smukkeste vine.

Vinene er tilsyneladende komplet uberørt af internationale trends og ønsker - de er deres egne, og et resultat af hver enkelt lille marks helt særlige placering.

Vinene fra Le Salette er usædvanlige både i forhold til kvalitet og stil. Smagen (og det gælder alle vinene - fra billigst til dyrest) er uhyre ren. Man kan ganske enkelt smage, hvor streng drueudvælgelsen er. Det giver et slutprodukt af overordentlig høj kvalitet.
Stilen i Le Salette - Amarone della Valpolicella 2013 er klassisk! Her er ingen "iltet blommegrød", men store kraftfulde vine med frugt, integritet og struktur.
Vinene kan i nogle tilfælde ligge mere end 30 år!

Tag ikke vores ord for det, se hvad anmelderne skriver:

Flaskehalsen: 6 stjerner. -"Så er der dømt Amarone i den helt fantastiske ende af skalen. Den klassiske fede og storladne smag gemmer sig i en dyb og mørkrød vin, og lige fra proppen trækkes op, er der høj klasse over Le Salette."

Anders Grøndahl: 6 stjerner. - "I et marked stoppet med billige fup-Amaroner lyser denne her op. Sådan skal den vin skæres. Tæt og syrlig-sød med herlige rosin- og chokoladearomaer og en helt forførende smag med masser af tobak, trøffel,velhængt kød og kandiseret frugt."

Gastromad: 6 stjerner

Ekstrabladet: 5 stjerner

Wine Enthusiast: 91 point

Decanter: 90 point

Vinous: 93 point

Vivinos brugere: 4,1 stjerner

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Drikkes bedst

Druer

, , ,

Producent

Region

Vintype