Le Pupille – Pelofino 2017

Supertoscaner – lillebroren til Saffredi fra Le Pupille

  • 91 pointEkstrabladet
  • Flaskehalsen
  • Vinavisen
  • ANBEFALETVinexpressen
  • 93 point(2016)Anders Grøndahl
  • (2016)Finansbureauet
  • 75,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 139,00 DKK fl.

Ikke på lager

Beskrivelse

Le Pupille - Pelofino 2017 er arketypisk toscaner fra Maremma i det sydligste og allervarmeste Toscana. Le Pupille er den bedste producent i Maremma-området.

Elisabetta Geppetti har løftet vingården Le Pupille til højder man ikke havde turde tro muligt, da hun overtog den for efterhånden mange årtier siden. Efter samarbejdet med vin-geniet Luca d'Attoma blev sat i søen i 2010, er det nærmest historien om Kong Midas om igen, hvor alt de rører ved bliver til guld. Således også med denne saftfulde Sangiovese, en ægte toscaner, der har ALT, det man kunne ønske sig: Modne kirsebær med masser af saft, blød silkevelour i munden og en lang, blød og intens eftersmag.

Sangiovese kan nærmest betegnes som Italiens nationaldrue, da det er den, der er plantet suverænt flest vinstokke med i hele Italien. Der er dog ingen steder, hvor druen har så optimale vækstforhold som i Toscana. Her får den masser af sol om dagen og de kølige nætter er samtidigt med til at bevare den så afgørende syre og aroma, som vi elsker den for. Det er også vigtigt at nævne, at der i Toscana generelt er et meget højt niveau blandt vinmagerne. Derfor kunne Sangiovese næppe komme i bedre og mere kvalitetsorienterede hænder. Smag selv!

 

Le Pupille - Pelofino 2017 er Le Pupilles supertoscaner nummer 2, og dermed lillebror til Saffredi. Den har fået en god sjat af de druer, der normalt ville havne i Saffredi (der koster det 7-dobbelte). Denne årgang af Pelofino er i vores øjne helt suveræn og banker tidligere årgange af banen.

Vi anbefaler den til alle de italienske klassikere med tomat, en god frokost og i særdeleshed til en rigtig god pizza.

Anmelderne siger...

Vinexpressen: ANBEFALET + "Fyldig og samtidig struktureret med et flot garvesyrebid. Glimrende vin til en god pris."

Vinhulen: GOD TIL PRISEN

Ekstrabladet: 91 point + GODT KØB

Info om vinen

Årgang

Region

Alkohol

Drikkes bedst

Lagring

Druer

,

Producent

Du kunne også være interesseret i...